Srbija 2

04.05.2024.

12:06

Mali: "Imaćemo finale Lige Evrope 2028. godine"; "O Nacionalnom stadionu su pisali strani mediji"

Prvi potpresednik Vlade Republike Srbije i ministar finansija Siniša Mali rekao je da je Nacionalni stadion od velikog značaja za našu zemlju i da će Srbija imati finale Lige Evrope 2028. godine.

Izvor: B92.net

Mali: "Imaćemo finale Lige Evrope 2028. godine"; "O Nacionalnom stadionu su pisali strani mediji"
Printscreen/TV Prva

Podeli:

Za Nacionalni stadion kamen temeljac položen je prvog maja. I taj stadion nije važan samo za naš sport, već i za razvoj turizma.

"To je 130 hektara. Ogroman građevinski poduhvat koji zapošljava radnike. Taj stadion će biti velelepan objekat. Imaćemo finale Lige Evrope 2028. godine. Vidite kako vas jedna investicija gura napred. Sport je postao biznis", rekao je Mali za TV Prva.

"Mi hoćemo da kroz izgradnju stadiona dovedemo nove timove, događaje, turiste, da razvijemo jedan novi, potpuno drugačiji biznis", dodao je Mali.

Ministar je istakao značaj izgradnje nacionalnog stadiona.

"Imali smo kamen temeljac za novi Nacionalni stadion, da li ste videli koliko je to hektara? Govorimo o preko 4 miliona kubika peska, ogromni građevinski poduhvat. Ne pravite stadion zbog stadiona, nego zbog dece, privući će turiste, jer je sport postao veliki biznis, da to dodatno bude pokretač vaše ekonomije. O tome su pisali strani mediji", naglasio je.

Izvor: Prva tv

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: