Biz - B92.net

Šta je Dačić poručio sindikatima?

Beograd -- Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić ocenio je da svi problemi radnika, sindikata i poslodavaca treba da se rešavaju putem socijalnog dijaloga.

Izvor: Beta, Tanjug
Podeli

Premijer je najavio da će poseban tim, u kojem će biti i predstavnici sindikata i poslodavaca razmatrati Nacrt zakona o radu i predložiti najbolja rešenja u interesu Srbije.

On je naglasio da će predloge zakona o privatizaciji i stečaju razmatrati Socijalno-ekonomski savet, pre nego što se nađu na dnevnom redu Skupštine Srbije.

Dačić je rekao da će upoznati članove vlade i koalicione partnere sa zahtevima koje su mu sindikati danas izložili, saopšteno je iz Vlade Srbije nakon razgovora premijera sa predstavnicima Saveza samostalnih sindikata metalaca i Granskog sindikata industrije, energije i rudarstva UGS Nezavisnost.

"Ono što je sto posto sigurno - ta tri zakona neće ući u Skupštinu dok se mi sa tim ne saglasimo u socijalnom dijalogu", rekao je predsednik Samostalnog sindikata metalaca Zoran Vujović na protestu radnika preduzeća u restrukturiranju pred Vladom Srbije.

Vujović je nakon razgovora predstavnika sidnikata sa Dačićem rekao da je premijer obećao da će na prvoj sednici informisati Vladu i o zahtevima sindikata za smenu ministra privrede Srbije Saše Radulovića.

Više hiljada radnika preduzeća u restrukturiranju protestovalo je danas u Beogradu zahtevajući smenu ministra privrede Saše Radulovića i povlačenje iz skupštinske procedure i vraćanje na uslaglašavane sa sindikatima zakona o privatizaciji i stečaju i o radu.

Protest su organizovala dva reprezetnativna sidnikata u Srbiji, Savez samostalnih sinikata Srbije i Ujedinjeni granski sindikati "Nezavisnost".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.