"Obveznici koji od 1. maja ne budu izdavali validne račune, biće sankcionisani"

Obveznici koji ne poštuju zakonske propise i nakon utvrđenog roka, odnosno od 1. maja ne počnu da izdaju validne fiskalne račune, biće sankcionisani.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 26.04.2022.

13:45

Ilustracija: Fevziie/Shutterstock

To je danas saopštila Poreska uprava.

Poreska Uprava u saopštenju ističe da puna implementacija Zakona o fiskalizaciji podrazumeva obavezno izdavanje fiskalnog računa sa svim propisanim elementima uz prepoznatljiv QR kod, i da su "netačne informacije da se prelaskom na novi model fiskalizacije smatra dovoljnim potpisivanje Ugovora o nabavci elektronskog fiskalnog uređaja sa dobavljačem i preuzimanje bezbednosnog elementa".

Poreska uprava navodi i da će se sankcije sprovesti shodno odredbama Zakona o fiskalizaciji.

Prema raspoloživim informacijama u poslovnicama Telekoma Srbije novih fiskalnih kasa ima na stanju i odmah su dostupne svima koji nisu još uvek stigli da ih nabave.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

15 h

Podeli: