Novu uniformu srpskoj vojsci šije Jumko FOTO

Kompanija Jumko i Ministarstvo odbrane potpisli su ugovor o saradnji vredan 213 miliona dinara, a tom činu prisustvovao je ministar odbrane Bratislav Gašić.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 29.11.2015.

14:28

Default images
Foto: Tanjug

Ugovor su potpisali direktor Direkcije Ministarstva odbrane za nabavku i prodaju pukovnik Aleksandar Bukvić i generalni direktor Jumka Goran Đorđević, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Čestitajući zaposlenima u Jumku 55 godina poslovanja, Gašić je rekao da su Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije u protekle tri godine učinili značajan napor finansirajući povratak te brendirane tekstilne vranjanske fabrike na tržište.
Foto: Tanjug
"Zatekli smo magacine uniformi Vojske prazne što više nikada ne sme da se dogodi. Uspeli smo da, prvenstveno zadovoljavajući potrebe Vojske Srbije, vratimo 'Jumko' u život. Upravo smo sklopili ugovor vredan 213 miliona dinara, što će značajno podići proizvodnju ove fabrike u narednom periodu", izjavio je Gašić.

Sada su plate radnicima redovne, povećane su poslegdnjih meseci, proizvodnja je ponovo rekordna, čime smo i u Ministarstvu i u Vojsci veoma zadovoljni, rekao je ministar odbrane.
Foto: Tanjug
"Očekujemo da ulaganja u 'Jumko' nastavimo i sledeće godine, čime ćemo značajno proširiti asortiman uniformi i poboljšati kvalitet odevanja pripadnika vojske", rekao je ministar.

On je dodao da se, zahvaljujući predanom i dobrom radu "Jumka" možemo nadati uspešnoj privatizaciji tog poznatog kolektiva, najavljujući da će Jumko početi proizvodnju letnjih vojnih pantalona, modela koji je poslednji put proizveden u sklopu uniforme M 77.
Foto: Tanjug
Đorđević je rekao da su upravo potpisanim ugovorom Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije toj fabrici obezbedili posao za naredna tri meseca, što će, uz poslove koje obavljaju za Ministarstvo unutrašnjih poslova i strane partnere dodatno konsolidovati proizvodni proces kompanije koja je sistematski blindirana poslednjih 15 godina.

"Izuzetno smo zadovoljni što nas Ministarstvo odbrane prepoznaje kao pouzadnog partnera i što nam je značajnim ulaganjima poslednjih nekoliko godina omogućilo povratak na tržište i očuvanje radnih mesta", rekao je Đorđević.
Foto: Tanjug
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Stvara se gigant nad gigantima?

Australijska rudarsko-metalska grupa BHP objavila je nameru da preuzme britansku rudarsku kompaniju "Anglo ameriken", koju je procenila na oko 36 milijardi evra.

11:00

27.4.2024.

1 d

Svet

Preuzeće kontrolu? Putin: Setite se 90-ih...

Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je mogućnost nacionalizacije kompanija u interesu nacionalne odbrane, napominjući da je prelazak preduzeća u državnu svojinu opravdan samo ako radnje vlasnika štete bezbednosti zemlje.

15:15

27.4.2024.

1 d

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: