Biz - B92.net

"Nemojte spavati, nemojte ustajati kasno. Nema neradne nedelje. Mora da se radi i vikendom"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je Srbija imala veliki suficit u januaru i dodao da "nije srećan zbog toga".

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
FOTO TANJUG / DRAGAN KUJUNDZIC /bs
FOTO TANJUG / DRAGAN KUJUNDZIC /bs

"Želim da ukažem na neozbiljnost i neodgovornost i nedovoljan rad pojedinih članova Vlade i direktora javnih preduzeća", rekao je Vučić.

"Ako niste u stanju da potrošite pare... Zašto tražimo da potrošite pare? Zato da možemo da imamo rast, da gradimo puteve i pruge, da imamo novac da možemo da kupujemo vakcine", dodao je Vučić.

Istakao je da ne razume da pojedini članovi vlade i direktori javnog preduzeća nisu u stanju da potroše pare koje su tražili pre dva meseca. "Svima su u glavi izbori 2022., svi samo pričaju o izborima”, kritikovao je on dodajući da je njegova poruka da moramo mnogo da radimo u ovoj godini.

Kako je naveo, "ako ne budemo ostvarivali rast nećemo moći da gradimo puteve, da ulažemo u poljoprivredu, energetiku i onda nemamo šta da tražimo".

"Moramo da jurimo, ove godine će za nas biti najteže i moraćemo da radimo mogo više. Zato je važno da požurimo".

"Mi moramo da razumemo da svi moraju da se angažuju da rade i vikendom a ne da dolaze da pitaju da radimo četiri dana nedeljno ili da nedelja bude neradna. Ne može. Mora da se radi. Nemojte spavati, nemojte ustajati kasno. Potrebno je da radimo vikendom, da radimo više kako bismo stigli najrazvijenije zemlje Evrope", rekao je Vučić.

Vučić o gradnji metroa: "Sada Beograđani treba da izaberu vagone"

Kako kaže, "prvi smo po stopi rasta u Evropi, drugi po broju vakcinisanih. U vrhu smo Evrope, ali moramo da ubrzamo rast. Moramo da vakcinišemo ljude da bi se vratili radu. Moramo da radimo, cela Evropa i ceo svet je u problemu".

Kada je reč o pomoći države rekao je da je država iz svog "ćupa" izvadila već 8,5 milijardi a da javni dug nije porastao, i da se svi pitaju odakle.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.