Biz - B92.net

IKEA spremna za gradnju novog šoping parka: Pogledajte kako će izgledati FOTO

Beograd -- Kompanija IKEA završila je pripremne radove za početak izgradnje AVA Shopping Parka, trgovačkog centra na otvorenom.

Izvor: B92
Podeli
Foto: IKEA
Foto: IKEA

Centar će se nalaziti pored robne kuće u Bubanj potoku.

AVA Shopping Park, ranije poznat pod nazivom Beogradski trgovački centar ili Beogradski ritejl park, prostiraće se na više od 30.000 kvadrata i u nekoliko maloprodajnih objekata okupiće poznate svetske brendove iz oblasti poput mode, sporta i tehnike, navodi se u saopštenju ove kompanije.

Kako je ranije pisao B92.net, prema dostupnoj dokumentaciji, predmetna lokacija se nalazi duž auto-puta E-75 Beograd - Niš, južno od nekadašnje naplatne rampe Bubanj potok. Sa jedne strane oivičena je auto-putem, sa druge železničkom prugom Beograd – Velika Plana, a sa istočne je ograničena lokacijom sadašnje robne kuće Ikea.

U okolini se nalazi neizgrađeno zemljište i regulisano korito Zavojničke reke, kao i novoizgrađena pristupna saobraćajnica, paralelno sa auto-putem.

Prema važećoj regulativi, predmetna lokacija se nalazi u okviru površina za ostale namene – komercijalne zone i gradski centri – posebni poslovni kompleksi.

Ukupna planirana BRGP (bruto razvijena građevinska površina) za sve faze iznosi više od 32.000 kvadratnih metara.

Ovom investicijom, vrednom više od 50 miliona evra, IKEA će zaposliti dodatnih 400 ljudi u Srbiji, a polaganje kamena temeljca planirano je za početak 2021.

Na lokaciji se planira izgradnja maloprodajnih objekata "Strip Mall", "Do it yourself", "Stand alone", kao i nekoliko objekata za restorane brze hrane.

Planirana je i izgradnja 1.617 parking-mesta, od čega će se rekonstrukcijom postojećih doći do 358 parking-mesta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.