Građani besni: Na ulicama krateri, sadi se cveće

Asfaltiranje rupa na gradskim saobraćajnicama u Nišu, po ovogodišnjem programu održavanja, još nije počelo jer još nije završen tender za izbor izvođača radova.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 23.03.2017.

18:18

Građani besni: Na ulicama krateri, sadi se cveće
Foto: Thinkstock

"Javna nabavka za izbor firme kojoj će biti povereno održavanje saobraćajnica raspisana je još krajem prošle godine, ali nije završena zbog žalbi pojedinih preduzeća, učesnika javne nabavke", rekao je gradski većnik Miloš Milošević.

On je kazao da se u Gradskom veću nadaju da će možda već tokom dana tenderska procedura biti završena, odnosno da će stići iz Beograda odgovor Komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki.

"Proteklih nedelja jedan broj udarnih rupa je asfaltiran. To je uradilo preduzeće Trejs, koje je prošle godine bilo zaduženo za održavanje gradskih saobraćajnica", rekao je Milošević.

Vozači u Nišu svakim danom sve su nezadovoljniji jer rupe na pojedinim ulicama prerastaju polako u prave kratere.

U znak protesta što putari već mesecima ne asfaltiraju rupu na uglu Vizantijskog bulevara i Naserove ulice, neko od građana juče je u nju zasadio cveće.

Ovogodišnjim budžetom grada za asfaltiranje rupa i održavanje gradskih saobraćajnica izdvojeno je 350 miliona dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

16 h

Podeli: