Biz - B92.net

GeoSrbija: Na jednom mestu sve lokacije gde investitori mogu da ulažu

Beograd -- U narednih godinu dana biće završen Nacionalni registar investicionih mapa.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos/olinchuk
Foto: Depositphotos/olinchuk

On će na digitalnoj platformi GeoSrbija omogućiti svim stranim i domaćim investitorima da vide gde se u Srbiji nalaze slobodne infrastrukturne lokacije na kojima mogu da ulože svoj novac.

U toku je druga faza ovog projekta koji podržava Kraljevina Švedska, a za sada učestvuje 11 lokalnih samouprava čiji predstavnici su se danas okupili na sastanku u zgradi Republičkog geodetskog zavoda (RGZ) u Beogradu.

Ideja nadležnih je da se, nakon završetka ovog projekta, koji Švedska finansira sa dva miliona evra, u celu priču uključe i svi preostali gradovi i opštine u zemlji.

Direktor Republičkog geodetskog zavoda (RGZ) Borko Drašković kaže da ovaj projekat na dobar način pokazuje kako izgleda odnos Srbije prema investitorima i klijentima u 21. veku, odnosno, zemljišne administracije prema privredi i društvu u celini. "Investitorima se omogućava da na jednom mestu dobiju sve neophodne informacije za donošenje ispravnih odluka", navodi Drašković za Tanjug.

Nakon završetka ovog projekat, ideja je da Republički geodetski zavod krene u realizaciju izrade ekološke i stambene digitalne mape zemlje, a u skladu sa agendom Ujedinjenih nacija 2030 o održivom razvoju i stvaranju pametnih gradova, kaže Drašković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.