Er Srbija ukida let Niš-Budimpešta

Avio-kompanija Er Srbija će, na osnovu odluke Vlade Srbije, ukinuti liniju Niš-Budimpešta posle 27. oktobra 2019. godine.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 23.10.2019.

16:18

Er Srbija ukida let Niš-Budimpešta
Foto: Depositphotos, todordinchev

Odluka je posledica slabog interesovanja građana juga Srbije za putovanje u glavni grad Mađarske, ali i želje da pomenuta linija ne naruši dobre rezultate preostalih linija od javnog značaja iz Niša, navodi se u saopštenju kompanije.

Naime, iako je od početka operacije u Nišu prošlo samo tri meseca, i iako let za Budimpeštu nije ispunio planirana očekivanja, prosečan procenat popunjenosti kabine za svih 12 linija dostigao je skoro 70 procenata.

Srpski nacionalni avio-prevoznik je posle konsultacija sa predstavnicima lokalne samouprave i nadležnim državnim institucijama počeo da preduzima radnje kako bi sproveo odluku i prekinuo sve aktivnosti na toj liniji u skladu sa zaključenim ugovorom između Vlade Republike Srbije i Er Srbije, a posebno čl. 11 tog dokumenta. Svim putnicima koji su kupili karte za letove između Niša i Budimpešte posle 27. oktobra 2019. godine biće vraćen novac.

Važno je naglasiti da Er Srbija, zajedno sa nadležnim institucijama, od početka uspostavljanja redovnog saobraćaja iz Niša u julu 2019. godine, redovno prati sve parametre uspostavljenih linija od javnog značaja. Kompanija planira i sprovodi radnje koje imaju za cilj dalje unapređenje saobraćaja sa našeg drugog matičnog aerodroma u Nišu, a što je u interesu građana tog dela Srbije i srpskog nacionalnog avio-prevoznika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

21 h

Podeli: