Dinkić dovodi strance u Jagodinu

Italijanska kompanija Vibak razmatra ulaganje od 30 do 50 miliona evra u izgradnju fabrike u Jagodini koja bi zapošljavala između 200 i 300 radnika.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 31.01.2013.

13:52

Default images

Nakon sastanka predstavnika te kompanije sa ministrom finansija i privrede Mlađanom Dinkićem i predstavnicima opštine Jagodina, Dinkić je rekao da se očekuje da ugovor o ovom ulaganju bude potpisan početkom marta, a da izgradnja fabrike počne na proleće.

Kako je naglasio, to će biti najveća strana investicija u Jagodini.

Dinkić je naglasio da se Vibak odlučio za Jagodinu zbog dobrog geografskog položaja, besplatnog zemljišta koje daje opština, kao i zbog podrške koju će Vlada Srbije dati toj investiji.

On je naveo da će kompanija biti oslobođena plaćanja poreza na profit narednih deset godina. Predviđeno je i da investitor dobije do 17 odsto ukupne vrednosti investicije ako zaposli više od 200 radnika.

Direktor grupe Vibak za Srbiju Patricio Masini rekao je da ta kompanija razmatra mogućnost povećanja proizvodnje i izlazak na nova tržišta, što podrazumeva proizvodnju polipropilenskih filmova, lepljivih traka od polipropilena i kartona.

"Verujemo da smo u Jagodini našli dobre uslove, vraćam se u Italiju sa pozitivnim utiscima i predložiću ovaj projekat Upravnom odboru kompanije", poručio je Masini.

Predsednik Skupštine opštine Jagodina, Dragan Marković, rekao je da je na današnjem sastanku zaključeno da će Vibak odlučiti da uloži u Srbiju, odnosno u Jagodinu, jer i vlada i opština nude investitorima mnogobrojne povoljnosti.

On je rekao da će predstavnici Vibaka posle sastanka otići da pogledaju lokaciju na kojoj bi se gradila fabrika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Svet

Preuzeće kontrolu? Putin: Setite se 90-ih...

Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je mogućnost nacionalizacije kompanija u interesu nacionalne odbrane, napominjući da je prelazak preduzeća u državnu svojinu opravdan samo ako radnje vlasnika štete bezbednosti zemlje.

15:15

27.4.2024.

1 d

Svet

Stvara se gigant nad gigantima?

Australijska rudarsko-metalska grupa BHP objavila je nameru da preuzme britansku rudarsku kompaniju "Anglo ameriken", koju je procenila na oko 36 milijardi evra.

11:00

27.4.2024.

1 d

Podeli: