BG: Konačno kao Evropa, a sledeće godine...

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da je završeno prvih 600 metara biciklističke staze od Topčiderske zvezde do Sportskog centra "Banjica".

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.09.2016.

19:08

BG: Konačno kao Evropa, a sledeće godine...
Foto: Thinkstock

On je rekao i da će biti završeno još 300 metara staze kroz Ulicu dr Milutina Ivkovića i 600 metara do Ulice Ljutice Bogdana.

"Kada budemo završili ovu stazu, za nešto manje od mesec dana, imaćemo uređena četiri i po kilometra biciklističke staze, od Sportskog centra 'Banjica' do Topčiderske zvezde. Ona će se pružati delom po kolovozu, a delom po trotarima. Širina staze koju gradimo je tri metra i dovoljna je i za pešake i za bicikliste", rekao je Vesić.

On je novinarima po obilasku radova na izgradnji biciklističke staze kazao da će iduće godine, u okviru rekonstrukcije Ruzveltove ulice biti izgrađena još jedna biciklistička staza, kao i da će Ulica knjeginje Zorke biti samo za pešake i bicikliste.

"Na taj način imaćemo novu biciklističku trasu koja će ići od Bogoslovije preko Bulevara oslobođenja do Avale", rekao je Vesić i dodao da će se izgradnja biciklističkih staza u Beogradu nastaviti jer je "to evropski standard i nešto što Beogradu nedostaje".

Staza dužine četiri i po kilometra povezuje pravac od skvera Topčiderska zvezda, kroz ulice Vojvode Putnika, Aleksandra Karađorđevića do kružnog toka kod televizije "Pink", i potom Neznanog junaka i Crnotravskom do Sportskog centra "Banjica".

Trenutno se u zelenom pojasu izvode radovi u dužini od 900 metara, a završetak radova očekuje se do kraja oktobra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: