Beograđani ne veruju: "Brzinski" novim bulevarom

Privode se kraju radovi na pristupnom putu mostu na Adi, od Tošinog bunara do Đorđa Stanojevića. Od kraja Novog Beograda do Požeške stizaće se za 10 minuta.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 28.05.2017.

09:39

Beograđani ne veruju:
Foto: Thinkstock

Radovi na izgradnji pristupnog puta Mostu na Adi, na nedostajućoj kariki Unutrašnjeg magistralnog poluprstena, od Tošinog bunara do Đorđa Stanojevića, privode se kraju, pišu Večernje novosti.

Sugrađani će ovu saobraćajnicu moći da koriste početkom jula. Do sada je asfaltiran veći deo kolovoza, a trenutno se radi na izgradnji pešačkih i biciklističkih staza i delu zelenog pojasa.

Saobraćajnica je već poprimila obrise novog bulevara. Veliki broj radnika i građevinskih mašina angažovan je na ovim radovima, a potez na delu trase od Tošinog bunara već je asfaltiran, dok je u toku povezivanje instalacija u dužini od oko 100 metara.

Prema informacijama iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju, radovi teku po planu i biće završeni do kraja juna, a u toku su završni radovi na montaži odbojne ograde, izradi venaca, pešačkih staza i hidroizolacije.

“Izgrađena je konstrukcija kojom se prelazi preko Ulice Đorđa Stanojevića, u dužini od 920 metara, a početkom juna uslediće asfaltiranje”, kažu iz Direkcije.

“Deo trase koji se nalazi na zemlji dugačak je 1.440 metara. Završeni su radovi na delu od konstrukcije iznad Đorđa Stanojevića do raskrsnice sa Omladinskim brigadama i izgrađena je sama raskrsnica”, dodaju.

Iako su najavu nadležnih, da će Novobeograđani moći da do Požeške stižu za deset minuta, sugrađani dočekali sa nepoverenjem, i izvođači na terenu uveravaju da je "brzinska" vožnja moguća.

“Stizaće se za tako kratko vreme jer će ovde biti postavljen samo jedan semafor”, kaže jedan od radnika.

“A na delu pre skretanja za Banovo brdo takođe nema mnogo semafora”, dodaje on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: