Vesti -

"Ako ostane ovako, neće biti potrebno poskupljenje struje"

"Razgovarao sam sa mnogo ljudi i svima je glavna tema uz energetiku i ekonomski napredak, situacija na KiM", rekao je Aleksandar Vučić u obraćanju iz Moldavije.

Izvor: B92.net
Podeli
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Rekao je da će zemlje iz inicijative Otvoreni Balkan tražiti veći pristup fondovima EU.

"Tražimo promenu odnosa prema Zapadnom Balkanu u smislu veći fondova usmerenih na Zapadni Balkan, jer ako izračunate, a pokazali smo podatke Ursuli fon der Lajen, podrška regionalnim zemljama EU od Grčke do Slovenije je prosečno 4.370 evra po glavi stanovnika, dok je zemljama Zapadnog Balkana oko 138 evra. Razumemo mi da nismo zemlja EU, ali ta razlika mora da se smanji, kako bismo mogli brže da pristižemo te zemlje", naglasio je Vučić.

"Uputio sam poziv svim prisutnim zemljama i rukovodstvu EU da posle Granade i Londona jedan od dva naredna samita bude održan u Beograd", rekao je Vučić u svom obraćanju javnosti u Srbiji.

"Tražili smo veću podršku, verujem da će je biti. U EU budžetu ima problema, ali ne i u Srbiji", rekao je Vučić govoreći o enegetici. "Ako stvari ostanu ovakve nama neće trebati novo poskupljenje struje dogovoreno sa MMF-om. Ne pada nam na pamet da zbog nekih drugih dižemo cene", naglasio je, dodavši da ćemo se truditi da zadržimo postignuti nivo investicija.

"Povešćemo računa da investitori budu zadovoljni kao i građan", rekao je predsednik Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.