Vranjska Banja dobija novi turistički kompleks

U Vranjskoj Banji u planu je gradnja novog turističkog kompleksa, a projektom je obuhvaćena parcela površine 2.136 kvadratnih metara.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 24.10.2021.

09:50

Vranjska Banja dobija novi turistički kompleks
Ilustracija: Depositphotos/anytka

Parcela je, kako se navodi, locirana u atraktivnom području sa dobrim položajem i poseduje sve elemente turističko-ugostiteljskog kompleksa na poljoprivrednom gazdinstvu, prenosi Ekapija.

Projektovane su saobraćajnice, parking prostor, objekti za smeštaj, ugostiteljski objekti sa baštama, pešačke staze, bazen, dečje igralište. Takođe je predviđeno ograđivanje i ozelenjavanje.

Na ulazu je predviđen parking prostor i kapija sa pešačkim i kolskim ulazom. U produžetku se nastavlja glavna pešačka staza. Kompleks se sastoji od dva bungalova za smeštaj, prodavnice – etno marketa, četiri letnjikovca u funkciji natkrivanja prostora za ručavanje, jednog letnjikovca u funkciji bara sa pripadajućom baštom, bazen pripadajućom površinom i prateći sadržaji, kao što su igralište i prostori za boravak i okupljanje.

Bungalovi će biti površine 21,93 kvadrata i biće izgrađeni kao slobodnostojeći objekti u prizemlju. Sastoji iz pretprostora, dnevnog boravka i kupatila. Svojom funkcijom zadovoljava osnovne potrebe za boravak i smeštaj posetioca.

Prodavnica-etno market se sastoji iz prodajnog prostora i natkrivenog dela.

Bar sa baštom je smešten u centralnom delu kompleksa.

Konstrukcija letnjikovaca je od drveta, prilagođena je etno motivu koji je zastupljen u celom kompleksu.

Parkiranje je rešeno na samom ulazu u kompleks. Projektovano je devet parking mesta na parceli, o kojih je jedno za osobe sa posebnim potrebama.

Investitor je Goran Marković, a projekat je izradilo preduzeće Projektant 017 iz Vranja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

8 h

Podeli: