Za manifestacije i žensko preduzetništvo 70 miliona dinara

Nakon rebalansa budžeta, Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam objavio je nove javne konkurse.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 16.09.2021.

13:12

Za manifestacije i žensko preduzetništvo 70 miliona dinara
Foto: Shutterstock/Djalek

Konkursi su u oblastima privrede i turizm, u ukupnom iznosu od 70 miliona dinara.

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević rekao je na pres-konferenciji da je, u odnosu na prethodnu godinu, budžet tog resora udvostručen, te da su se stekli uslovi za raspisivanje novih konkursa.

"Ovo su za nas veoma važni konkursi. Statistički podaci pokazuju da još nismo dostigli 50 odsto udela žena u vlasničkoj strukturi privrednih društava. On iznosi oko 30 odsto na republičkom nivou, a nešto manje na pokrajinskom, pa je stoga veoma važna podrška preduzetnicama", rekao je Ivanišević, a saopštila Pokrajinska vlada.

U odabiru kandidatkinja, dodao je, vodiće se računa i o tome koliko žena zapošljavaju.

Maksimalan iznos po subvenciji je 400.000 dinara, a iznosi su podeljeni po namenama, precizirao je Ivanišević.

Sekretarijat će konkursom za žensko preduzetništvo plasirati ukupno 20 miliona dinara i to po principu refundacije, a sredstva su namenjena za subvencionisanje troškova za nabavku mašina ili opreme, računarske opreme, softvera ili usluga u 2021. godini.

Pravo učešća na konkursu imaju privredna društva i preduzetnice sa sedištem ili registrovanom poslovnom jedinicom na teritoriji Vojvodine, upisani u registar APR-a najkasnije 30. decembra 2019. godine, odnosno da imaju aktivan status i da su razvrstani kao mikro ili mala pravna lica.

U vezi sa konkursom u oblasti turizma namenjenim manifestacijama, Ivanišević je rekao da su sredstva Sekretarijata namenjena za organizovanje ili za učešće na manifestaciji u ukupnom iznosu od 50 miliona dinara predviđena za manifestacije koje se održavaju ili su održane u periodu od 2. novembra 2020. do 1. novembra 2021. godine.

Pravo učešća imaju udruženja građana i druge neprofitne organizacije upisane u registar APR-a koje svojim programima afirmišu vojvođansku turističku ponudu.

Sva neophodna dokumentacija se nalazi na sajtu Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam i na mobilnoj aplikaciji Sekretarijata u rubrici "Javni pozivi".

Konkurs za žensko preduzetništvo je otvoren do 30. septembra, a za manifestacije do 1. oktobra.

Pokrajinski sekretarijat ovim konkursom dodeljuje subvencije radi povećanja konkurentnosti, odnosno ukupnog razvoja preduzetništva i turističkih delatnosti u Vojvodini, a sami konkursi predstavljaju osnov za dobijanje "de minimis" državne pomoći.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

7 h

Podeli: