Brnabić sa Sosom: "Podrška MMF-a najbolje svedoči o finansijskom kredibilitetu Srbije"

Beograd -- Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je danas sa stalnim predstavnikom Međunarodnog monetarnog fonda Sebastijanom Sosom, koji završava mandat u Srbiji.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: TexBr/Shutterstock
Foto: TexBr/Shutterstock

Oni su razgovarali o postignutim rezultatima tokom dosadašnje saradnje i novom aranžmanu potvrđenom u junu ove godine.

Predsednica vlade zahvalila je Sebastijanu Sosi i njegovom timu na dugogodišnjoj saradnji, ističući da je za Srbiju izuzetno važna podrška ove organizacije, koja najbolje i svedoči o finansijskom kredibilitetu naše zemlje, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Govoreći o novom programu, premijerka Brnabić je navela da je prioritet nastavak strukturnih reformi, kroz dalju reformu javnih preduzeća, a posebna pažnja, kako je navela, biće usmerena na sprovođenje zelene agende i održavanje makroekonomske i finansijske stabilnosti.

Kada je u pitanju odgovor države na očuvanje ekonomije tokom epidemiološke krize, stalni predstavnik MMF u Srbiji Sebastijan Sosa istakao je da je država sprovela opsežne mere za ublažavanje ekonomskih posledica koje su održale privrednu aktivnost i omogućile rast BDP-a u prvom kvartalu.

Istakao je da je zadovoljan napetkom koji je Srbija postigla ekonomskim reformama poslednjih godina i da se to najbolje ogleda u činjenici da je novi aražman sa MMF-om isključivo savetodavnog karaktera.

Premijerka Brnabić izrazila je očekivanje da će, i pored mnogo izazova koji nas u drugom delu godine očekuju, nastavak saradnje sa ovom organizacijom biti jednako uspešan kao do sada i poželela dosadašnjem stalnom predstavniku Misije MMF-a puno uspeha u daljem profesionalnom angažmanu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 174 idi na stranu