Vučić: Uspeli smo, evo vam poslednji podatak

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je Srbija u proteklih godinu dana bila izuzetno uspešna, jer je nastavila svoj rast.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 29.05.2021.

09:15

Vučić: Uspeli smo, evo vam poslednji podatak
Foto: TANJUG/STRAHINJA ACIMOVIC

"U prethodnoj godini Srbija je nastavila svoj najbrži rast, on je bio -0,9 i čudno je kad to kažete jer su svi oko nas bili od -15 do -5, niko nije bio ni blizu nas", rekao je on na današnjoj sednici Glavnog odbora Srpske napredne stranke.

"To je sve zahvaljujući i članovima Vlade, ali pre svega građanima koji su bili savesni i odgovorni. Uspeli smo da obezbedimo značajno povećanje primanja za naše građane. Mi smo 2014. godine bili četvrti u regionu po visini plata. Ispred nas je bila Crna Gora, ali i BiH. Danas je Srbija po visini prosečne plate u regionu ubedljivo prva, u martu je prosečna plata iznosila 556 evra", istakao je Vučić.

"Preko sedam odsto na kraju godine"

U godinama koje dolaze još ćemo imati bolje rezultate, najavio je Vučić.

"To ćemo moći upravo zbog teških mera koje smo donosili i ljudi su verovali da se ne leči aspirinom rak, a imali smo rak i od korupcije koja je svuda vladala i sa kojom i danas imamo problema, ali ona više nije na tom nivou, imali smo rak zatvaranja fabrika svuda i na svakom mestu, tada su se otvarali samo bankovni računi tajkuna, uspeli smo to da promenimo i da od Srbije napravimo zemlju koja se gradi i napreduje", ocenio je.

"Bićemo bolji od svih zemalja Evropske unije"

Predsednik je istakao da poslednji podatak govori da je trgovina napredovala za 47 odsto, ako se gleda april ove i april prošle godine, a industrijska proizvodnja 42 odsto.

"Dakle, pokazali smo da možemo da dižemo zemlju i merama koje smo donosili na najbolji mogući način i da možemo da uradimo mnogo dobrih i važnih stvari", dodao je.

Vučić u nenajavljenoj poseti: Iznenadio građane i obećao važan projekat

Istovremeno, dodaje, izgradili smo više puteva i gradimo više pruga - neki će biti završeni već do kraja godine - nego što su generacije pre uspele da urade.

"Uspeli smo to da uradimo zato što smo verovali u sebe, što se nismo osvrtali na one koji su nam dobacivali i gađali nas kamenčićima dok smo mi gurali veliki kamen ka vrhu brda, već zato što smo uspeli da se koncentrišemo i očuvamo jedinstvo", poručio je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

12 h

Podeli: