"To je bila noćna mora"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u poseti Prijepolju i Priboju.

Srbija

Izvor: B92, Tanjug

Petak, 21.05.2021.

11:55

Foto: TANJUG/RADE PRELIC

Vučić se najpre u Prijepolju sastao sa poljoprivrednim proizvođačima, a zatim sa predsednicima opština Prijepolje, Priboj, Nova Varoš i Sjenica. Prenos posete mogli ste da pratite na B92.net.

Pomenutom sastanku prisustvovali su i ministri Tomislav Momirović, Zlatibor Lončar, Anđelka Atansković, Irena Vujović, kao i direktori državnih preduzeća Milorad Grčić, Goran Puzović, Dušan Bajatović, Zoran Drobnjak, Bojan Atlagić i Nebojša Šurlan, te direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević.

Povod za predsednikovu današnju posetu su otvaranje hotela Terme 36.6 i fabrike AFT.

Jedan otvoren, još jedan u planu

Novootvoreni hotel Terme 36.6 nekadašnji je hotel Priboj, a kasnije je bio poznat i kao hotel Bić. Rekonstrukcija objekta koštala je više od sedam miliona evra.

Kompleks Terme 36.6 obuhvata istoimeni hotel sa četiri zvezdice u centru starog Priboja, koji se prostire na 5.000 kvadratnih metara, Spa i velnes centar u Pribojskoj banji i predsedničke vile sa bazenima, sportskim terenima i zoološkim vrtom.

Rekonstrukciju je radila privatna kompanija Terme 36.6, vlasnika Gorana Despića, koja planira i izgradnju luksuznog butik hotela sa pet zvezdica u Pribojskoj banji.

Vučić je kazao da će u hotel, u koji su uloženi milioni, dolaziti gosti iz cele Srbije, ali i inostranstva.

Za put osam miliona evra; "To nije mala stvar"

"Biće još fabrika u Priboju, uradićemo put Kokin Brod - Pribojska banja - Priboj, to je osam miliona evra, to nije mala stvar. U najkraćem mogućem roku videćete mašine koje će krenuti da rade", najavio je Vučić i naglasio da će se uskoro videti mašine na izgradnji puta, a očekuje da će krenuti da rade najkasnije 1. oktobra.

Takođe, brza saobraćajnica u ovom delu zemlje će prilično da skrati put do Beograda, istakao je on.

"Nastavljamo da radimo na pruzi Valjevo-Vrbnica. Put ćemo brzo da završimo, ali za tri do četiri godine moći ćemo da kažemo da idemo solidnom brzinom prugom Beograd-Bar", naglasio je on.

Kako je ocenio, ekonomija nam ide dobro.

"Penzioneri će imati veće penzije, a i obezbeđivaćemo više radnih mesta", poručio je predsednik.

Najavio je i da sredinom oktobra kreće gasovod za Priboj i Sjenicu.

"Smejali su mi se kad kažem da je bolje nego ikada, a kada ih pitam zašto se smeju i kad je bilo bolje, ne znaju da odgovore", rekao je Vučić.
Noćna mora

U Priboj je, kaže, ranije bilo "noćna mora" doći.

"Ljudi su samo gledali kako da prežive jedan dan. Mi danas tu imamo šest novootvorenih pogona, danas otvaramo nemačku fabriku, Turci su tu otvorili pre dve - dve i po godine, putevi se grade, gasovod dovodimo, gradićemo kanalizaciju, završili su projekte i sve drugo. Priboj će biti divno mesto", poručio je Vučić.

Priboj ne izgleda "kao Priboj od pre sedam godina", tvrdi on.

"Ako je neko pošten neka uzme sliku Priboja od pre sedam godina i danas, pa pogledajte šta je bilo i šta je danas u Priboju. Danas kada vidite ovakav hotel sa četiri zvezdice, a onda gazda Despić kaže da nudi noćenje sa doručkom za 2 990 dinara. Kada ga pitate kako se isplati, on ne kuka i kaže ima računa“, dodao je predsednik.

Odlikovanje

"Goran Despić radio je u inostranstvu, sada se vratio, i vratio je novac u Srbiju", kazao je predsednik, komentarišući otvaranje novog hotela u Priboju.

Vučić je podsetio da je Despić dobio priznanje patrijarha SPC Irineja, te najavio da će dobiti odgovarajući orden Republike Srbije za sve što je uradio za ovaj kraj.

"Neverovatno je da ovako hotel izgleda", rekao mu je Vučić.

Čestitao mu je i zahvalio se što je novac vratio u Srbiju.

"Možemo da uspemo samo ako imamo porodice kao što je porodica Despić. Radio je ceo život i odlučio da uloži u Srbiju, a mogao je lagodno da živi tri života bez ikakvih problema od Monaka do Moskve. On je rešio da novac koji je teškim radom zaradio u inostranstvu uloži u svoj Priboj. Šta god da smo nudili od subvencija - on je odbijao", kazao je predsednik novinarima.
Despić: Ulažem u Srbiju, jer vidim da napreduje

Vlasnik kompanije Terme 36.6 i novootvorenog hotela u Priboju Goran Despić rekao je danas da je sav novac koji je zaradio u Rusiji odlučio da uloži u svoju zemlju i rodni grad, jer je u Srbiji osetio da se dešava ekonomska, privredna i infrastrukturna "revolucija".

Na otvaranju svog hotela Terme 36.6, Despić je rekao da je danas za Priboj istorijski dan, jer se posle više od 40 godina nije dogodilo da u jednom danu budu otvoreni hotel i fabrika.

Despić je istako da je to rezultat rada sadašnje vlasti i predsednika Srbije Aleksandra Vučića i naglašava da to kaže potpuno objektivno, jer ni on ni članovi njegove porodice nikada nisu bili članovi nijedne stranke.

"U Srbiji se dešava revolucija. Nikada nisam ni zamišljao da će se u našoj zemlji graditi ovoliko autoputeva, fabrika... Kao da sanjam", rekao je Despić.

Govoreći o hotelu, Despić je naveo da kompleks Terme 36.6 obuhvata istoimeni hotel sa četiri zvezdice u centru starog Priboja, koji se prostire na 5.000 kvadratnih metara, Spa i velnes centar u Pribojskoj banji i predsedničke vile sa bazenima, sportskim terenima i zoološkim vrtom.

Najavio je i izgradnju luksuznog butik hotela sa pet zvezdica u Pribojskoj banji.

Despić je objasnio da je hotel dobio naziv po temperaturi lekovite banjske vode u Pribojskoj banji koja iznosi 36,6 stepeni Celzijusa, dodajući da je to i idealna temperatura ljudskog tela.

Istakao je da Srbija poslednjih godina pomaže hotelijere, ali i dodao da njemu nije bila potrebna subvencija.

Izrazio je nadu da će u oktobru, kako je najavio predsednik Vučić, početi izgradnja puta od Priboja do Zlatibora, a koji je, naglašava, važan za razvoj Priboja.

Despić je ponovio da se Srbija menja, da ima inicijativu i da je pitanje koliko zaista zaostaje za EU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija ostaje bez goriva?

Ukrajina sve više uništava rafinerije nafte unutar Rusije, smanjujući moskovske zalihe i izazivajući skok lokalnih cena.

15:08

4.5.2024.

1 d

Podeli: