Radovi u punom jeku: Pogledajte kako napreduje najzahtevnija deonica VIDEO

Radovi na jednoj od najzahtevnijih deonica na Koridoru 11 od Preljine do Požege u punom su jeku.

Srbija

Izvor: B92, RINA, Tanjug

Subota, 08.05.2021.

13:21

Radovi u punom jeku: Pogledajte kako napreduje najzahtevnija deonica VIDEO
Foto: RINA

Deonica se prostire na dužini 30,9 kilometara, a sa radovima se počelo 2019. Iako je rok za završetak bio do 2023, intenzitet je pojačan pa se očekuje da deonica bude otvorena za saobraćaj početkom sledeće godine.

Mašine se ne gase, a već sada vide se obrisi novog delog auto-puta koji će biti žila kucavica ovog dela Srbij, prenela je RINA.

Kako je rekao ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, na ovoj trasi biće dva najduža tunela ikada izgrađena u Srbiji.

Biće izgrađeno i preko 5.000 metara mostovske konstrukcije, kao i 500 metara nadvožnjaka.

"Ovo nije samo put od Beograda do Čačka, ovo je put koji će Srbiju spojiti dalje sa Bosnom i Hercegovinom i Crnom Gorom", rekao je Momirović.

Izvođač radova na ovoj deonici autoputa od Preljine do Požege je kineska kompanija CCCC, a ukupna vrednost investicije je 523 miliona američkih dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

7 d

Podeli: