Ministarka Matić za B92.net: "Razmišljamo o pomoći ugostiteljima, nisu svi podjednako pogođeni"

Razmišlja se o pomoći za ugostitelje, izjavila je za B92.net ministarka turizma, trgovine i telekomunikacija Tatjana Matić.

Srbija

Izvor: B92, Jovana Jovanoviæ

Utorak, 23.03.2021.

11:46

Ministarka Matić za B92.net:
Foto: B92.net/J. J.

Ministarka je kazala da je imunizacija građana ključna kako bi se epidemija smirila.

"Što se tiče sednice i mera, pre svega nam je važna epidemiološka situacija koju ćemo ponovo razmatrati, kao i brza i efikasna imunizacija da se izvrši. Dakle, u tom smeru razmišljamo", navodi ministarka Matić.

U razgovoru za B92.net Matićeva je govorila o eventualnoj pomoći za zaposlene u sektoru ugostiteljstva i turizma.

"Ugostitelji su najviše pogođeni pored sektora turizma. Naravno, nisu svi ugostitelji podjednako pogođeni i to moramo da razlikujemo. Oni koji su mogli da obavljaju svoju delatnost, slažem se, u ograničenim uslovima, jer se sećamo da je prvobitno njihovo radno vreme bilo do 20 časova, potom do 18 časova, ali ima i ugostitelja poput onih koji drže noćne barove i klubove i koji ni na koji način nisu mogli da obavljaju svoju delatnost", kaže ministarka Matić.

"Razmišljamo o dodatnoj pomoći i razgovaramo o tome sa ministrom finansija, kao i premijerkom. Postoji velika spremnost da im se pomogne, dakle, onima koji su bili najugroženiji i koji nisu mogli da organizuju svoj rad zbog mera", dodaje.

Upitana da prokomentariše da li će se na sutrašnjoj sednici Kriznog štaba odlučivati o otvaranju kafića i tržnih centara, ministarka kaže da se razmišlja o tome.

"Razmišljamo, videćemo u skladu sa epidemiološkom situacijom. Ključno je kako za ugostitelje, turizam i čitavu našu ekonomiju da se izvrši što brža i efikasnija imunizacija. Naravno, jako je važno da ugostitelji organizuju imunizaciju za svoje zaposlene i zalažem se za to da ljudi koji su primili vakcinu treba da se kreću slobodnije i da rade jer su se vakcinisali, za razliku od onih koji ne poštuju mere i koji se nisu vakcinisali. Dakle, veoma je važna razlika između ta dva pristupa", navodi ministarka Matić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

10 h

Podeli: