Ulaže se milijardu evra: "Od Užica do Beograda za sat i po vremena" FOTO

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Tomislav Momirović, obišao je radove na sanaciji puta u selu Makovište kod Kosjerića.

Srbija

Izvor: RINA

Petak, 05.03.2021.

13:15

Ulaže se milijardu evra:
Foto: Rina

On je najavio ulaganja u lokalnu putnu infrastrukturu širom Srbije.

"Ova Mesna zajednica ima 800 stanovnika, mnogo mladih koji su odlučili da ostanu na selu i zato je neophodno da im obezbdemo adekvatne puteve. Na deonici u selu Makovište radi se 13 kilimetara asfalta koji će biti od velikog značaja za sve meštane. Radiće se u četiri faze, a prema planu deonica će biti gotovo da maja meseca", izjavio prilikom posete selu Makovište, ministar Momirović.

Osim u Makovištu u opštini Kojserić rekonstrukcija putne infrastrukture radi se u još tri mesne zajednice: Brajkovići, Seča Reka i Varda, a ukupna vrednost investicije iznosi 105 miliona dinara.

"Mašine su već na terenu, radi se punom parom i to na radost svih meštana. Putna infrastuktura na teritoriji opštine Kojserić je poprilično devastirana, u katastrofalnom stanju, jer nije ulagano ništa decenijama unazad. Sada se konačno stvari menjaju nabolje", rekao je predsednik opštine Kojserić Žarko Đokić.
Foto: Rina
Ministar Momirović je naglasio da dalja izgradnja autoputa doneće brojne benefite svim građanima Zapadne Srbije, a između ostalog i meštanima Kosjerića.

"Država ulaže milijardu evra, kako bi se stvorila nova saobraćajna komunikacija. Kad radovi budu završeni od Užica do Beograda stizaće se za sat i po vremena. Autoput dovešće nove investitore, a samim tim i nova radna mesta za žitelje ovog kraja. Epidemija jeste otežala sve poslove, ali mi činimo sve da se te posledice ne osete i radimo u tri smene, kako bi svi rokovi bili ispoštovani i to građani već mogu da vide i osete promene", zaključio je Momirović.
Foto: Rina

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

7 d

Podeli: