"Razmatramo izgradnju gasnih konekcija sa Hrvatskom i Rumunijom"

Beograd -- Ministarka Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa predsednikom kompanije MET Bendžaminom Lakatošem o saradnji u oblasti energetike.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Ministarstvo rudarstva i energetike
Foto: Ministarstvo rudarstva i energetike

Sagovornici su se posebno osvrnuli na gasne elektrane i interkonekcije, kao i obnovljive izvore energije, saopšteno je iz Ministarstva rudarstva i energetike.

Sastanku je prisustvovao i ambasador Mađarske u Srbiji Atila Pinter. Na sastanku je bilo reči o trenutnim projektima, kao što je vetropark Plandište, ali i mogućnostima dalje saradnje.

"Poznat nam je vaš rad, vaša kompanija je jedan od lidera u ovoj oblasti, mogućnosti za saradnju je mnogo i dobrodošli ste da ulažete u Srbiji. Ministarstvo je pripremilo četiri važna zakona u ovom sektoru, stvaramo povoljno poslovno orkuženje i pokrećemo nove investicije. Uskoro će biti raspisan tender za izvođača radova na izgradnji interkonekcije između Srbije i Bugarske, razmatramo izgradnju gasnih konekcija sa Hrvatskom i Rumunijom, kao i izgradnju novih gasnih elektrana u Srbiji. Otvoreni smo i za saradnju na polju obnovljivih izvora energije, solarnih panela i biomase", rekla je Mihajlovićeva.

Bendžamin Lakatoš je zahvalio potredsednici Vlade na podršci i iskoristio priliku da čestita Vladi Srbije na uspešnom sprovođenju vakcinacije, navedeno je u saopštenju.

"Zadovoljni smo saradnjom naša dva tima i otvoreni za dalju saradnju. Počeli smo pregovore za još jedan projekat pored završene biogasne elektrane Pepo. Gasne elektrane su deo naše poslovne strategije i posvećeni smo da dalje investiramo u Srbiji", rekao je Lakatoš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 167 idi na stranu