Pokrenut postupak za izradu generalnog projekta: Evo kuda će da prođe auto-put Vožd Karađorđe

Koridori Srbije pokrenuli su javnu nabavku za izradu Generalnog projekta sa Studijom opravdanosti za izgradnju državnog puta prvog reda Vožd Karađorđe.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 26.11.2020.

13:02

Pokrenut postupak za izradu generalnog projekta: Evo kuda će da prođe auto-put Vožd Karađorđe
Foto: Koridori Srbije

On će, podsećaju u saopštenju iz Koridora, spojiti centralni deo Šumadije sa istočnom Srbijom.

Ovaj auto-put biće najbrža veza Istočne Srbije sa Centralnom i Zapadnom Srbijom, kao i koridorima 10 i 11. Put će biti dugačak 220 kilometara, a gradnja će biti podeljena na pet deonica. Nova saobraćajnica proći će kroz teritorije opština Lazarevac, Sopot, Mladenovac, Aranđelovac, Topola, Rača, Lapovo, Velika Plana, Svilajnac, Despotovac i Bor, dodaju oni.

Povodom pokretanja ovog postupka, v. d. direktora Koridora Srbije Aleksandar Antić izjavio je da je gradnja ovog auto-puta prepoznata kao projekat od posebnog značaja za Republiku Srbiju, jer će omogućiti neuporedivo bolje povezivanje istočnih, centralnih i zapadnih delova Republike Srbije.

"To će u perspektivi doneti još dinamičniji razvoj lokalnih ekonomija, smanjenje nezaposlenosti i još bolji ambijent za dolazak investicija. Sama gradnja ove saobraćajnice, nesumnjivo će otvoriti mogućnosti za angažovanje lokalnih preduzeća i radne snage", poručio je on.

Antić je podsetio da otvaranje postupka javne nabavke za izradu projekta auto-puta Vožd Karađorđe dolazi u momentu kada se u Srbiji intenzivno radi na gradnji auto-puta na Koridoru 11, zatim na Moravskom i Fruškogorskom koridoru, putu Ruma-Šabac-Loznica i Kuzmin - Sremska Rača.

"Svi ovi projekti koji su u toku, ali i oni koji su u završnoj fazi pripreme čine Srbiju ogromnim gradilištem i ispunjavaju ciljeve iz strategije Srbija 2025. Ovaj program, uz inicijativu i lični angažman predsednika Republike Aleksandra Vučića ima za cilj da potpuno izmeni lice Srbije, između ostalog i kroz novu, modernu i razgranatu mrežu putne infrastrukture, čiji će autoput Vožd Karađorđe biti važan i nezaobilazan deo", zaključio je prvi čovek Koridora.

Informacije o postupku javne nabavke zainteresovanima će biti dostupne na Portalu javnih nabavki.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: