Preduzeće iz Kule dobilo potvrdu da su njegovi proizvodi 100 posto efikasni protiv koronavirusa

Kula -- Od početka borbe sa kovidom 19 postoje različiti stavovi o tome šta je najbolje koristiti za dezinfekciju.

Izvor: RTS
Podeli
Foto: Depositphotos, jayzynism
Foto: Depositphotos, jayzynism

Međutim, jedno preduzeće iz Kule dobilo je potvrdu da su dezinfekciona sredstva koja proizvode stopostotno efikasna i u borbi protiv koronavirusa, prenosi RTS.

Biocidni rastvor, razblaženi natrijum-hipohlorit koji se proizvodi u preduzeću "Sigma" iz Kule nedavno je dobio zvaničan sertifikat akreditovane laboratorije u Evropskoj uniji, kojim se dokazuje da uništava sve viruse, uključujući i koronavirus.

"Želeli smo da primenimo to iskustvo na proizvodnju dezinfekcionog sredstva koje će biti namenjeno svim građanima i svim korisnicima. U tom razvoju su učestvovale sve najznačajnije domaće institucije, od Prirodno-matematičkog fakulteta u Beogradu, u Novom Sadu, Tehnološkog fakulteta u Beogradu, laboratorije 'Batuta', gradskog Zavoda za javno zdravlje, pokrajinskog Zavoda za javno zdravlje", navodi Aleksandar Kolić, marketing menadžer preduzeća "Sigma".

Od početka pandemije proizvedeno je blizu milion i po litara sredstva za dezinfekciju koje je distribuirano svim kriznim štabovima, zdravstvenim i obrazovnim ustanovama u zemlji.

"Proizvodi iz porodice su ne samo dokazano efikasni, oni su bezbedni za upotrebu, jednostavni za primenu, bez prethodnog razblaživanja", ističe komercijalista Tatjana Vulević.

Preparat koji je dobio evropski sertifikat je veće koncentracije i namenjen je za profesionalnu upotrebu. U proizvodnom pogonu proizvode sredstva za dezinfekciju i manjih koncentracija i testiranja za sertifikate su u završnoj fazi, nakon čega bi trebalo da se počne sa njihovom većom proizvodnjom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 172 idi na stranu