Srbija nabavlja turske dronove, sve spremno za kupovinu

Srpska državna delegacija otputovala je danas u Ankaru, gde će ugovoriti kupovinu više sistema borbenih bespilotnih letelica tipa “bajraktar”.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.10.2020.

14:39

Srbija nabavlja turske dronove, sve spremno za kupovinu
Ilustracija: Depositphotos, Imaginechina-Editorial

Kako prenose beogradski mediji, u Tursku su otišli ministar finansija Siniša Mali i pomoćnik ministra odbrane za materijalne resurse Nenad Miloradović.

Kako se navodi, oni treba da pripreme svu dokumentaciju i ugovor na osnovu kojih će u Srbiju stići jedan od najmoćnijih borbenih sistema bespilotnih letelica na svetu.

"Bajraktar" je sistem turske proizvodnje koji se kao izuzetno efikasan pokazao u ratnim sukobima u Siriji, Iraku, Libiji, ali i u poslednjim okršajima u Nagorno-Karabahu.

Podsetimo, ministar finansija Siniša Mali u petak je boravio u Turskoj, gde je sa predstavnicima te zemlje razgovarao o otvaranju velike inudstrijske zone u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

12 h

Podeli: