Tošin bunar dobija novo stambeno naselje: U planu gradnja 2.000 stanova FOTO

Duž ulice Tošin bunar, sudeći po planovima, uskoro bi moglo da nikne novo stambeno naselje sa više od dve hiljade stanova.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 27.08.2020.

12:11

Tošin bunar dobija novo stambeno naselje: U planu gradnja 2.000 stanova FOTO
Foto: Izmena i dopuna Plana detaljne regulacije za potez duž ulica Zemunska - Tošin bunar na Novom Beogradu

Naime, Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove oglasio je rani javni uvid povodom izrade izmena i dopuna plana detaljne regulacije (PDR) za potez duž ulica Zemunska - Tošin bunar.

Ovaj plan obuhvata površinu od oko 7,6 hektara i predviđa gradnju stambenih i komercijalnih objekata na više od 280.000 kvadratnih metara.
Foto: Izmena i dopuna Plana detaljne regulacije za potez duž ulica Zemunska - Tošin bunar na Novom Beogradu
Komercijalni sadržaji gradiće se na prostoru nešto većem od jednog hektara, dok će na gotovo pet hektara nići nove stambene zgrade.

To, tako planirano stambeno naselje trebalo bi da ima tačno 2.044 stana ukupne površine od oko 193.000 kvadrata.

U njemu će, sudeći po planovima, biti 5.500 stanovnika.

Trenutno, kako se navodi u planu, ovo područje je u fazi transformacije. U prethodnom periodu bilo je namenjeno za privredne delatnosti i postojeći objekti se trenutno koriste kao skladišta, veleprodaje... a tu je i nekoliko poslovnih i ugostiteljskih objekata. Rani javni uvid održaće se od 27. avgusta do 10. septembra u u zgradi Gradske uprave Grada Beogarda svakog radnog dana od 09 do 18 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Svet

Uvode još jedan porez: "Preterujete..."

U Nemačkoj će se uvesti porez na skupljanje povratne ambalaže. Tako više mnogi ne mogu da skupljaju flaše i limenke do mile volje i da ih vraćaju za novac, a da ništa od toga ne moraju dodatno da plate.

9:08

7.5.2024.

1 d

Podeli: