"Očekujemo otvaranje novih pogona u septembru, oktobru" VIDEO

Beograd -- Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da nijedan strani investitor nije otkazao investiciju, kao i da se očekuje otvaranje novih pogona u septembru, oktobru.

Izvor: B92, TV Prva
Podeli
Foto: Printskrin/TV Prva
Foto: Printskrin/TV Prva

Nijedan strani investitor nije otkazao invetsiciju, u najgorem slučaju pomerili su za 6 meseci, rekla je ona. "Očekujemo otvaranje novih pogona u septembru, polaganje kamena temeljca za neke nove pogone, to je velika stvar", rekla je Brnabićeva za tv Prva.

U ovom trenutku, kako je rekla, razmiišlja o 4 prioriteta kako bi se život nastavio dalje, prvi je nastava i škola, a drugi je privreda.

"Ja sam predložila ta takozvana masovna testiranja velikih sistema kao što je Jura, Leoni.. Proveravamo gde možemo da radimo masovno tetsiranje u okviru većih sistema da bi se privreda oporavila".

Treća stvar o kojoj se razmišlja je kultura - "želimo da kulturna sezona krene što je pre moguće, ali gledamo kako da bude bezbedno".

"Bioskope treba da otvorimo, gledamo kako da bude najbezbednije", rekla je Brnabićeva.

Ona je rekla da su i umetnici "apsolutni prioritet", a da su samostalni umetnici i oni koji rade na ugovor najviše pogođeni, dok oni koji su zaposleni za stalno, na primer u pozorištu, "oni primaju platu".

Ona je podsetila da je već krenula prva tranša za 60 odsto minimalca za mikro, mala, srednja preduzeća. "Videćemo da li je potrebna dodatna sektorska podrška, za ugostiteljstvo, turizam", navela je ona.

Turizam u Srbiji, kako je navela, "dosta dobro stoji" jer su ljudi ostali u Srbiji, te je u hotelima u Srbiji dobra situacija.

"Nama je osetljivo u velikim gradovima, u hotelima koji su otvoreni, pre svega u Beogradu, Novom Sadu", rekla je ona.

Opširnije u video-prilogu:

strana 1 od 170 idi na stranu