Završena obnova 140 km puteva: "Nema dela Srbije u kom se ne radi"

Beograd -- Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović izjavila je da je za ovu godinu planirana rehabilitacija 191 km auto-puta i da je do sada završeno 140 km.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture
Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Mihajlovićeva je sa direktorom “Puteva Srbije” Zoranom Drobnjakom obišla radove na rehabilitaciji auto-puta na deonici Niš-Merošina, i tom prilikom rekla da se godišnje izdvaja više od 160 miliona evra za održavanje i rehabilitaciju puteva u Srbiji, navodi se u saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

"Saobraćaj jeste smanjen, kao i prihodi Puteva Srbije, ali mi moramo da vodimo računa o svojim putevima i da se spremamo za sve naredne godine. Nema dela Srbije u kom se ne radi. Rade se i veliki projekti, sva gradilišta su otvorena i to je važno za naš privredni rast", rekla je ona.

Navela je da su "rezultati u građevinarstvu u drugom kvartalu ove godine odlični", te da beležimo za 10 odsto više zaposlenih u odnosu na isti period prošle godine, i to najviše u železničkim i putarskim projektima, 14 odsto.

Zoran Drobnjak izjavio je da se trenutno rehabilituje deonica duga 5,6 km i da će radovi biti gotovi za desetak dana.

"Takođe, radimo i deonicu od Ražnja do Aleksinca dugu 23 km. Iz kredita EBRD potom ćemo početi da radimo i desnu stranu", rekao je on.

strana 1 od 170 idi na stranu