Za pomoć od 100 evra prijavilo se 4.325.500 građana, isplata i u ponedeljak

Savetnica ministra finansija Ana Jović izjavila je da se do sinoć u ponoć, kada je istakao rok za prijavu za pomoć od sto evra, prijavilo 4.325.500 građana.

Izvor: Beta, Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos, nito103
Foto: Depositphotos, nito103

"Ukoliko na taj broj dodamo i broj penzionera i korisnika novčane socijalne pomoći koji su automatski bili prijavljeni za novčanu pomoć to je oko 6.200.000 ljudi", rekla je Jović jutros za Radio televiziju Srbije.

Ona je podsetla da je rok za prijavu bio od 15. maja do 5. juna, tako da je rok istekao, a najveći broj ljudi koji su se prijavili već je primio novac, odnosno za preko šest milona je to već isplaćeno.

"Preostali će biti isplaćeni u ponedeljak", rekla je Jović. Ona je dodala da će oni koji su podneli reklamaciju dobiti novac i nakon ponedeljka, čim se reklamacije reše.

Banka Poštanska štedionica danas će isplatiti jednokratnu pomoć u iznosu od 100 evra za još 145.581 korisnika koji su se lično prijavili putem portala ili kontakt-centra Uprave za trezor.

Kako je saopšteno, Banka Poštanska štedionica će, sa današnjom isplatom, isplatiti ukupno 2.037.017 punoletnih građana Srbije.

Na taj način, kako se navodi, bili su partner u jedinstvenom ekonomskom poduhvatu Vlade Srbije koji ima za cilj da svojim građanima olakša izlazak iz krize izazvane pandemijom virusa korona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 187 idi na stranu