Prostorni plan za izgradnju TE Kolubara B na javnom uvidu

Nacrt prostornog plana područja posebne namene za izgradnju termoelektrane "Kolubara B" od juče je na javnom uvidu.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 04.06.2020.

14:03

Prostorni plan za izgradnju TE Kolubara B na javnom uvidu
Foto: Depositphotos, tele52

Na javnom uvidu je i izveštaj o strateškoj proceni uticaja na životnu sredinu

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture objavilo je da će javni uvid biti omogućen u prostorijama skupština opština Obrenovac, Lazarevac, Ub i Lajkovac, odnosno preko internet stranice ministarstva do 3. jula.

Svrha plana je obezbeđivanje osnova za izgradnju kompleksa termoelektrane Kolubara B, razvodnih postrojenje i dalekovoda.

Primedbe na nacrt prostornog plana dostavljaju se do tog roka opštinskim upravama, a javna prezentacija dokumenta zakazana je za 12. jun u Lazarevcu.

U obuhvatu prostornog plana su cele katastarske opštine Poljane, Konatice, Kalenić, Mali Borak, Cvetovac, Stepojevac, Veliki Crljeni i deo KO Draževac.

Prema ranijim najavama početak izgradnje TE Kolubara B se može očekivati sledeće godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

5 h

Podeli: