Kako će se ubuduće leteti iz Beograda? Aerodrom Nikola Tesla predstavio mere FOTO

Na beogradskom aerodromu u toku je implementacija odgovarajućih procedura i mera koje će osigurati bezbednost svih putnika, partnera i zaposlenih.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 15.05.2020.

12:38

Kako će se ubuduće leteti iz Beograda? Aerodrom Nikola Tesla predstavio mere FOTO
Foto: Epa/KOCA SULEJMANOVIC

Ove procedure, između ostalog, obuhvataju organizaciju tokova putnika, postavljanje oznaka i informacija u zgradi terminala i pojačane mere higijene i dezinfekcije prostora, i usaglašene su sa međunarodnom i domaćom regulativom.

U skladu sa najavama pojedinih avio-kompanija, postepena obnova putničkog saobraćaja počeće tokom naredne nedelje, a Aerodrom Nikola Tеsla Beograd u potpunosti je spreman za doček putnika i avio-kompanija kako bi doprineo ponovnom povezivanju Beograda i Srbije sa regionom i ostatkom sveta, navodi se u saopštenju beogradskog aerodroma.

Ulaz u pristanišnu zgradu aerodroma će biti dozvoljen samo putnicima, kao i licima koja su u pratnji putnika sa smanjenom pokretljivošću i nepraćene dece.
Foto: Aerodrom "Nikola Tesla"
Obavezno je nošenje zaštitne maske tokom boravka na putničkom terminalu, kao i održavanje minimalnog međusobnog rastojanja, što je na aerodromu obeleženo odgovarajućim podnim i drugim oznakama.

Putnicima se preporučuje da često peru ruke sapunom i sredstvom za dezinfekciju postavljenim na vidno obeleženim lokacijama.

Odgovore na najčešća pitanja putnici mogu da pronađu na www.beg.aero , putem e-mail adrese customer.care@beg.aero i broja telefona Info centra 011 209 4444.

Kako bi se putnici i javnost na vreme upoznali sa propisanim načinom ponašanja prilikom boravka u zgradi terminala, kompanija Vansi Airports pokrenula je edukativnu kampanju pod nazivom "Čuvamo jedni druge" na svih 45 aerodroma širom sveta kojima upravlja, a koju će i BELGRADE AIRPORT redovno komunicirati putem svojih zvaničnih kanala.
Foto: Aerodrom "Nikola Tesla"
Sledeće nedelje nacionalna avio-kompanija Er Srbija obnoviće letove za Frankfurt, Cirih, Beč i London Hitrou, avio-kompanija Belavia letove za Minsk, a avio-kompanija Wizz Air letove za London Luton.

Očekuje se da će u narednom periodu, u zavisnosti od regulative i razvoja situacije, još veći broj avio-kompanija ponovo uspostaviti letove ka većem broju destinacija, piše u saopštenju.
Foto: Aerodrom "Nikola Tesla"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

5 h

Podeli: