Užičke valjaonice posluju relativno normalno

U uslovima vanrednih okolnosti užički Impol Seval, Valjaonica bakra i MPP Jedinstvo rade relativno normalno u skladu sa donetim merama Vlade Republike Srbije.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 07.04.2020.

10:22

Užičke valjaonice posluju relativno normalno
Foto: Depositphotos, sergioz

Ižvršni direktor za ekonomske poslove Impol Sevala Sanja Bosiljčić kaže za Tanjug da ova kompanija još ne oseća ekonomske posledice krize izazvane korona virusom.

"Impol Seval je ispunio plan proizvodnje za mart. Jedino smo imali problem u organizaciji transporta, a i neki naši kupci su zatvorili svoje proizvodne pogone pa smo imali 86 odsto ispunjen plan otpreme. Naloga imamo i za april, tako da radimo normalno", navodi Bosiljčićeva.

Ona ističe da je Impol Seval preduzeo sve mere koje se odnose na zaštitu radnika.

"Svaki dan se vrši dezinfekcija proizvodnih hala. Svi zaposleni imaju potrebna sredstva za zaštitu, racionalizovan je broj radnika, a tamo gde je to moguće organizovan je rad od kuće", kaže Bosiljčićeva.

I u Valjaonici bakra, po rečima izvršne direktorke za korporativne poslove Nataše Pančić, proizvodnja funkcioniše normalno i prilagođena je preporukama Vlade.

"Trenutno imamo oko 30 odsto radnika u proizvodnji da bi što manji broj ljudi bio u fabrici. Neki su na dežurstvima, odmorima ili rade od kuće. Sigurno nećemo imati rezultate kakve smo planirali za mart i april, ali se nadamo da sve dok budemo mogli da radimo da nećemo imati negativne bilanse", kaže za Tanjug Pančićeva.

U građevinskoj firmi MPP Jedinstvo ističu da se poslednjih sedmica suočavaju sa izazovima u novim okolnostima izazvanih korona virusom.

"Imamo problema sa gradilištima u Crnoj Gori ,jer nam je 13 radnika iz Srbije po povratku u samoizolaciji.Sva gradilišta ipak rade,ali ako ova situacija potraje imaće uticaja i na poslovanje firme", ističe tehnički direktor Jedinstva Zoran Radibratović. Ipak i u vanrednom stanja užička privreda pokazala je solidarnost i donirala 4,3 miliona dinara Zdravstvenom centru Užice za nabavku sanitetskog vozila.

"Po milion dinara donirale su Valjaonica bakra, Impol Seval, Jedinstvo i Prvi partizan, a 300 hiljada dinara Sirogojno kompani. Vozilo nam je neophodno za brži transport pacijenata zaraženih korona virusom u regionu i do tercijalnih ustanova u Beogradu", kaže za Tanjug direktor Zdravstvenog centra Užice Miloš Božović.

Novo sanitetsko vozilo trebalo bi, po rečima Božovića, da stigne u ovu zdravstvenu ustanovu do kraja ove sedmice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

10 h

Podeli: