Nove mere: Zatvaraju se kladionice, kockarnice, fizerski i kozmetički saloni, teretane...

Vlada Srbije donela je danas nove mere u vezi sa sprečavanjem širenja virusa kovid 19.

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 01.04.2020.

16:27

Nove mere: Zatvaraju se kladionice, kockarnice, fizerski i kozmetički saloni, teretane...
Foto: Depositphotos/moonlight

Odlučeno je da se u potpunosti zabrani rad svih objekata i delatnosti koje podrazumevaju blizak fizički kontakt, kao što su frizerski i kozmetički saloni, fitnes klubovi, teretane.

Doneta je i odluka o zatvaranju svih kladionica, kockarnica i automat klubova i oni od danas svoju delatnost mogu obavljati isključivo elektronskim putem.

Vlada je odlučila i da zastave na svim javnim institucijama od danas pa do daljeg budu spuštene na pola koplja.

S obzirom na specifične potrebe koje trenutna situacija nameće, odlučeno je za određena zanimanja kućna samoizolacija važi 14 dana, umesto 28, a to se odnosi na zdravstvene radnike, zatvorske čuvare, kao i pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova i vojske.

"Bitno je naglasiti da se ovom odlukom ne narušava zdravlje pripadnika ovih profesija, već se preventivno produženje kućne samoizolacije na njih neće odnositi. Svoje radne zadatke obavljaće uz potpunu zaštitnu opremu i njihovo zdravstveno stanje će se redovno pratiti", navodi se u saopštenju vlade.

Dodaje se da će vlada nastaviti da sa najvećom pažnjom prati razvoj situacije u vezi sa virusom kovid 19 i prilagođava sve mere, oslanjajući se isključivo na savete stručnjaka.

"Još jednom apelujemo na sve građane da se pridržavaju svih mera bez izuzetka, kako bismo svi zajedno, što pre iz ove bitke izašli kao pobednici", poručuju iz Vlade Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

89 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: