Uskoro radovi na izgradnji mosta preko Save

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović istakla je da očekuje da uskoro počnu i radovi na izgradnji mosta preko Save kod Šapca.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 02.03.2020.

13:48

Uskoro radovi na izgradnji mosta preko Save
Foto: Depositphotos, val_th

Radovi treba da počnu u okviru realizacije projekta izgradnje auto-puta i brze saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica.

Mihajlovićeva je to rekla na sastanku sa ambasadorom Azerbejdžana u Srbiji Eldarom Hasanovom, sa kojim je razgovarala upravo o tom projektu, koji izvodi azerbejdžanski "Azvirt".

Ministarka je izrazila zadovoljstvo zato što jedna od najboljih svetskih kompanija realizuje taj projekat.

"Naše dve države imaju dobru saradnju, zahvaljujući odnosima naša dva predsednika. Kompanijom 'Azvirt' smo veoma zadovoljni i drago nam je što ćemo zajednički realizovati još jedan važan projekat. Očekujemo da uskoro počnu i radovi na izgradnji mosta preko Save kod Šapca", rekla je Mihajlovićeva, a navodi se u saopštenju njenog kabineta.

Ambasador Hasanov je rekao da "osam godina dugu saradnju sa potpredsednicom Mihajlović i ministarstvom koje vodi odlikuju odgovornost, disciplina i transparentnost".

"Azerbejdžan je uz vas, imamo sličnu istoriju i običaje i čestitam vam, kao državi, na disciplini i stabilnosti, što nije slučaj svuda u regionu. Kompanija 'Azvirt' vas neće osramotiti, pratićemo realizaciju ovog projekta zajedno", rekao je Hasanov.

Vrednost komercijalnog ugovora je 467,5 miliona evra, a ukupna dužina auto-puta i brze saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica iznosi 77 kilometara. Sastanku je prisustvovao i direktor kompanije "Azvirt" za Evropu Murat Turkoglu."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: