Boravišna taksa na Zlataru udvostručena

Nova Varoš -- Vlasnici ugostiteljskih objekata na Zlataru obavešteni su da je boravišna taksa od početka 2020. umesto dosadašnjih 50 dinara po danu po osobi, sada 100 dinara.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos/Slast
Foto: Depositphotos/Slast

Direktor Turističke organizacije Zlatar Branko Pucarević kaže da promena cene takse ne menja poslovanje smeštajnih kapaciteta u okviru seoskih domaćinstava, jer, podseća, oni plaćaju porez paušalno, na godišnjem nivou, bez odvajanja cene boravišne takse.

"Od naplaćenih boravišnih taksi po novoj ceni u opštinsku kasu godišnje će se slivati četiri miliona dinara, pa će uz povećanje turističke ponude, opština Nova Varoš suzbiti sivu ekonomiju i poboljšati bilans u lokalnoj kasi", kaže Pucarević za Glas zapadne Srbije.

Navodi da je prošle godine na toj planini ostvareno 120.000 noćenja, dodajući da se smeštajni kapaciteti proširuju i da je samo prošle godine izgrađeno 130 novih apartmana.

"Uz pomoć Vlade Srbije upotpunjeni su sadržaji, koji su obogatili našu turističku ponudu, od dečjeg igrališta, zip-lajna i pešačke staze", rekao je Pucarević.

Ističe da će i ove godine u fokusu biti širenje smeštajnih kapaciteta.

strana 1 od 171 idi na stranu