GSP Beograd: Sva vozila ispravna, ali ih putnici oštećuju

Beograd -- Gradski Sekretarijat za javni prevoz nastavio je sa akcijom kontrole svih prevoznika u Beogradu kako bi se utvrdilo da li postoje nepravilnosti u radu.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Beoinfo
Foto: Beoinfo

U GSP "Beograd" kažu da su sva njihova vozila ispravna, ali da postoje razna oštećenja sedišta, stakla... zbog čega apeluju na građane da ne uništavaju vozila.

GSP "Beograd" ima veliki vozni park sa 915 autobusa raspoređenih u četiri pogona, 118 trolejbusa i pet elektrobuseva smeštenih u depou na Dorćolu i 245 tramvaja koji su u depou na Novom Beogradu, navela je za Tanjug PR menadžerka tog preduzeća Slavica Stevanović.

"Ne idu sva vozila svakodnevno u saobraćaj", rekla je i precizirala da se po zimskom redu vožnje svakog dana u saobraćaj pušta 657 autobusa, 129 tramvaja, 80 trolejbusa i pet elektrobuseva.

Stevanovićeva ističe da su vozila u GSP-u ispravna i dodala da nijedno vozilo iz pogona ne može da izađe ako nije prošlo dnevni pregled i dobilo overenu knjižicu o ispravnosti.

Kaže da grejanje u vozilima radi, ali da postoje razna oštećenja poput polomljenih, iscepanih, ižvrljanih i isprljanih sedišta, polomljenih stakla...

"Postoje putnici koji svoje nezadovoljstvo i agresiju ispoljavaju na taj način, ali apelujem na sve korisnike javnog prevoza da čuvaju vozila, da ih ne prljaju i slično jer koliko će nam trajati zavisi od nas samih. Što jedan može da isprlja, armija treba da čisti", dodala je Stevanovićeva.

Prošle godine su nabavljena 244 nova autobusa, čime je, kaže Stevanovićeva, značajno obnovljen autobuski vozni park GSP-a.

Prosečna starost autobusa je sedam i po godina, a kada se za nekoliko meseci završi proces rashodovanja najstarijih vozila, koji je u toku, prosečna starost autobusa biće sedam godina. Grad Beograd je, ističe Stevanovićeva, izdvojio sredstva i po planu poslovanja predviđena je nabavka između 150 i 200 zglobnih autobusa, elektrobuseva i trolejbusa.

strana 1 od 171 idi na stranu