Kakva budućnost čeka Stari savski most? VIDEO

Na zvaničnom sajtu Grada Beograda je u toku glasanje za to gde će biti izmešten Stari savski most.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 06.11.2019.

11:00

Kakva budućnost čeka Stari savski most? VIDEO
Foto: Prva TV

Marko Stojčić, gradski arhitekta, podseća na dva predloga za koje građani mogu da glasaju.

"Prvi predlog se zasniva na ideji da se ovaj most prebaci u park Ušće i da se ispod nađu lokali za turističku, komercijalnu i turističku upotrebu", kaže Stojčić za Prvu TV.

Podseća na ideju od koje se, kaže, neće odustati, a to je da se sagradi pešačka i biciklistička staza od bloka 70 do Ade Ciganlije.

Druga varijanta podrazumeva da se most prebaci na istu lokaciju i da služi za pešačko-biciklistički saobraćaj.

Do sada je glasalo oko 6.000 ljudi, a u blagoj prednosti je prva verzija, a cena ova dva projekta je približno ista.

Stojčić kaže da su neistinite glasine da je odluka o sudbini samo na gradu, a ne i građanima i da svako ko glasa mora da ostavi lične podatke, pa, samim tim nema prostora za manipulaciju.

Stojćič kaže da most, koji je spomenik kulture, na mestu gde je sada, predstavlja problem prolasku određenih kategorija međunarodnih brodova, i da iz tog razloga mora da se izmesti, uprkos predlozima građana i profesora sa Saobraćajnog fakulteta.

Gradski arhitekta dodaje da je ovo je veoma važna saobračajna veza između starog i novog dela Beograda i da će doprineti rasterećenju saobraćaja iz centra grada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Svet

Uvode još jedan porez: "Preterujete..."

U Nemačkoj će se uvesti porez na skupljanje povratne ambalaže. Tako više mnogi ne mogu da skupljaju flaše i limenke do mile volje i da ih vraćaju za novac, a da ništa od toga ne moraju dodatno da plate.

9:08

7.5.2024.

1 d

Podeli: