Evo kako će izgledati rekonstruisana pijaca Palilula: 12.000 kvadratnih metara i četiri nivoa

Za otvaranje pijace Palilula čeka se upotrebna dozvola. Radovi su završeni i u toku su funkcionalne probe unutar objekta, ali i tehnički pregledi.

Izvor: Večernje novosti
Podeli
FOTO:  Beoinfo
FOTO: Beoinfo

Nakon toga će uslediti procedura pribavljanja dozvole, tako da tačan termin otvaranja još nije poznat.

Iz JKP Gradske pijace, koje su u ovu izuzetnu građevinu uložile oko 12 miliona evra, EPS Distribucija je u skladu sa planskom i tehničkom dokumentacijom izmestila trafostanice u sam objekat i izdala zvaničnu potvrdu o priključenju na elektromrežu.

"Trenutno se sređuje plato oko pijace, a radove izvode nadležne gradske službe", objašnjavaju za Novosti iz JKP Gradske pijace.

Po završetku svih planiranih poslova i dobijanju upotrebne dozvole, očekuje se povratak zakupaca i opremanje unutrašnjeg dela pijace.

Nadležni iz ovog preduzeća objašnjavaju da će pravo zakupa prvo imati dosadašnji korisnici koji su strpljivo čekali da se nova tržnica sagradi. Za nove zakupce sprovešće se procedura u skladu sa Pravilnikom o izdavanju pijačnog poslovnog prostora.

Novoizgrađena pijaca Palilula prostiraće se na skoro 12.000 m2 i imaće četiri nivoa, dva pod zemljom u odnosu na Ulicu Ilije Garašanina, dok će se iz Ulice 27. marta nalaziti prvi nivo u kojem će biti smešteni mlečna hala, menjačnica, zanatski deo i magacinski prostor sa hladnjačama na oba nivoa.

Na nivou ispod, koji će biti pod zemljom, nalaziće se parking prostor za posetioce, dok će pijačni plato biti smešten u nivou prizemlja.

strana 1 od 186 idi na stranu