Komšije žele veće zarade: Lekarima povećanje plata na najmanje 900 evra

Predsednik Sindikata zdravstva Crne Gore Vladimir Pavićević smatra da bi plate lekara morale da povećane na iznos od najmanje 900 evra.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 10.09.2019.

15:14

Komšije žele veće zarade: Lekarima povećanje plata na najmanje 900 evra
Foto: Depositphotos, everythingposs

Pavićević je rekao kako očekuju da vrlo brzo počnu pregovori o povećanju zarada i dodao da sadašnji nivo plata lekara nije prihvatljiv, a odredio je i pregovarački cilj Sindikata zdravstva.

"Zarade su niske, odliva se kadar u zemlje regiona i Evrope. Moraju se uvesti stimulativne mere, da bi se zadržali naši lekari i drugi zdravstveni radnici. Očekujemo značajno povećanje", naveo je za Antenu M Pavićević, prenosi Investitor.

O procentima se za sada, kako je dodao, neće izjašnjavati, ali smatraju da je konačno došlo vreme da lekari u Crnoj Gori imaju zaradu od oko 900 evra.

"Mislimo da je to u ovom trenutku i na ovom stepenu razvoja i rasta BDP-a, ipak neki minimum. Trenutno, zarada lekara specijaliste iznosi 715 – 720 evra, a to nije prihvatljivo", ocenio je Pavićević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

11 h

Podeli: