Posle devet meseci Karađorđeva otvorena za saobraćaj u oba smera FOTO

Karađorđeva ulica u Beogradu danas je, posle višemesečne rekonstrukcije, otvorena za saobraćaj u oba smera.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 01.09.2019.

13:42

Posle devet meseci Karađorđeva otvorena za saobraćaj u oba smera FOTO
Foto: Tanjug/ Andrija Vukeliæ

Tokom rekonstrukcije urađena je potpuno nova infrastruktura, odnosno, kanalizacija, vodovod i sve ostalo što se radi ispod zemlje.

"Kolovoz je takođe u potpunosti nov, konstrukcija i habajući sloj, a isto važi i za deo ulice kojom saobraćaju tramvaji...Tramvajske baštice su od granitne kocke, a kako je najveći deo fasada već rekonstruisan pred nama je posao na rekonstrukciji trotoara koji se nalazi uz objekte", rekao je glavni urbanista Beograda Marko Stojčić.

On je izjavi elektronskim medijima najavio je da će u naredne dve do tri godine u ulici biti građeni objekti od strane investitora koji su vlasnici parcela.

"Sve to ima smisla jer Karađorđeva sada ima i široku pešačku zonu koja poseduje uslove za razvoj komercijalnih aktivnosti i turizma", rekao je Stojčić.

On je dodao da je u toku rekonstrukcija dela ulice koji se nalazi uz reku, pored pristaništa i naglasio da će po okončanju radova, početkom 2020. godine, to biti jedan od najlepših parkova u Beogradu.
Foto: Tanjug/ Andrija Vukeliæ

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

5 h

Podeli: