Šta će sve u Beogradu biti završeno do 1. septembra?

Do 1. septembra biće završeno nekoliko velikih infrastrukturnih projekata, pa će u Beogradu, u centru, biti manje raskopanih ulica i građevinskih mašina.

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 21.08.2019.

16:30

Šta će sve u Beogradu biti završeno do 1. septembra?
Foto: Darja Balsic

Tako će se smanjiti saobraćajne gužve, obećava zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Do tada će, kaže za Tanjug, biti završeni rekonstrukcija Trga republike, Karađorđeve ulice, Topličinog venca i deo radova na potezu od Vukovog spomenika do Kalemegdana.

Karađorđeva

U Karađorđevoj ulici od prvog septembra počeće da se odvija automobilski i tramvajski saobraćaj, rekao je on i dodao da je obnova te saobraćajnice veliki projekat u okviru koga je zamenjena kompletna infrastruktura, ukinuta železnička pruga, trotoari prošireni…

"Ulicu koja je za pešake bila potpuno neupotrebljiva sada smo prilagodili i to će biti prava uređena gradska saobraćajnica”, rekao je Vesić i dodao da će se posle prvog septembra nastaviti sa preostalim radovima na uređenju trotoara i savskog keja.

Kako je pojasnio, kej će biti uređen na potezu od Beton hale do Brankovog mosta, a trebalo bi da bude završen do kraja januara sledeće godine.

"Čitav ovaj potez biće potpuno uređen i izgledaće potpuno drugačije", istakao je Vesić i dodao da će na savskom keju biti biciklističke staze, staze za šetanje, dečja igrališta…

Trg republike

Karađorđeva ulica nije jedini infrastrukturni projekat koji će u Beogradu biti završen do prvog septembra jer će do tada, ističe Vesić, skoro 45 dana pre roka biti okončani i radovi na Trgu republike.

Obnova tog trga počela je u avgustu prošle godine, a Vesić kaže da će građani konačno imati uređen centralni gradski trg kao što je slučaj u svim velikim evropskim gradovima. Trg popločan granitnim pločama sa zonom usporenog saobraćaja imaće, naveo je, "smart" klupe sa solarnim panelima, punjačima za telefone…

"To će biti pravo mesto gde će moći da se održavaju manifestacije i Beograd će konačno dobiti svoj trg kao što imaju svi drugi veliki gradovi", istakao je Vesić.

Topličin venac i Park vojvode Vuka

Osim toga, do prvog septembra biće završena i obnova Topličinog venca i Parka vojvode Vuka.

"Sve ulice koje su se radile u sklopu rekonstrukcije Topličinog venca biće završene", istakao je zamenik gradonačelnika.

Naveo je da će u centru grada biti postavljeno 17 potapajućih stubića sa kamerama i da će u pešačkoj zoni saobraćati "vrabac servis". Reč je o četiri električna mini-busa koja je Grad već nabavio, a koji će besplatno prevoziti građane.

Kada je reč o rekonstrukciji saobraćajnica Kraljice Marije, 27. marta, Džordža Vašingtona i Cara Dušana, odnosno kompletnog poteza od Vukovog spomenika do Kalemegdana, Vesić kaže da će i deo tih radova biti završen do prvog septembra.

"Biće pušten deo projekta ‘četiri bulevara’ od Ulice Starine Novaka, Stanoja Glavaša do Takovske i na taj način će početi da se polako pušta deo po deo saobraćaja u ova četiri bulevara", dodao je Vesić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

7 d

Podeli: