Zadovoljni poslovnom klimom: Mađarske kompanije zainteresovane za pogone u Kragujevcu i Senti

Privredna delegacija Mađarske, koju čini 16 kompanija, predstavila se na poslovnom forumu u Privrednoj komori Srbije.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 19.06.2019.

09:05

Zadovoljni poslovnom klimom: Mađarske kompanije zainteresovane za pogone u Kragujevcu i Senti

Jelena Jovanović, direktorka Sektora za međunarodne ekonomske odnose, istakla je da su odnosi između Srbije i Mađarske odlični što je osnova za dodatno unapređenje privredne saradnje.

Atila Pinter, ambasador Mađarske u Beogradu, primetio je da u Srbiji raste broj stranih investitora i saglasio se da su odnosi dve zemlje odlični. Pinter je dodao da Mol grupa, vodeća naftna i gasna kompanija u Centralnoj i Istočnoj Evropi planira da dodatno proširi svoje poslovanje u našoj zemlji.

Mol Serbia koja posluje u okviru Mol Grupe, broji 62 stanice širom Srbije, a tokom 15 godina poslovanja i razvoja u Srbiji, mreža se modernizovala i širila tako da se danas MOL servisne stanice nalaze u svim većim gradovima duž najznačajnijih saobraćajnica.
Foto: B92
Đorđe Andrić, rukovodilac Centra za podršku investicijama rekao je da je Srbija odlično mesto za investicije. Prednosti Srbije su, pored ostalog, dobra geografska lokacija, infrastruktura u koju je poslednjih godina dosta uloženo, kvalifikovana radna snaga kao i niska inflacija, između 1,5 i 3 odsto.

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u periodu januar-mart ove godine ukupna spoljnotrgovinska razmena u robi sa Mađarskom iznosila je 453 miliona evra. Ukupan izvoz u robi u Mađarsku u ovom periodu iznosio je 186,5 miliona evra, uvezeno je 266,5 miliona evra robe, stoga je pokrivenost uvoza izvozom iznosila 70 procenata.

Delegacija Mađarskih privrednika, pored Beograda, posetiće i Kragujevac i Sentu. Tamo je planiran susret sa lokalnim političarima i privrednicima. Tom prilikom planiran je obilazak lokacija koje su predviđene za industrijsku zonu.

Radnu posetu organizuje Privredna komora Mađarske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: