Evropska unija daje 300.000 evra za industrijsku zonu u Paraćinu

Opština Paraćin, uz podršku Evropske unije od skoro 300.000 evra, unaprediće infrastrukturu u Industrijskoj zoni "Zmič".

Srbija

Izvor: B92

Petak, 14.06.2019.

15:47

Evropska unija daje 300.000 evra za industrijsku zonu u Paraćinu
Foto: Depositphotos, uroszunic, 9694435

Kako se navodi u saopštenju opštine Paraćin, proširiće se kapacitet zone i omogućiti dolazak novih investitora.

Za ponedeljak 17. jun zakazan je početak realizacije projekta "Infrastrukturno opremanje Industrijske zone Zmič" koji obuhvata izgradnju saobraćajnica, kanalizacije, rasvete u novom delu zone.

To će omogućiti otvaranje novog bloka parcela jer investitori nameravaju da prošire postojeće kapacitete ili izgrade nove proizvodno-poslovne objekte.

U zoni "Zmič" je 17 investitora kupilo zemljište, a osam izgradilo objekte, naveo je predsednik opštine Saša Paunović.

Najavio je da će se oe godine graditi i "industrijski park" u toj zoni.

Opština po ugovoru sa švedskom firmom "Rimaster" gradi halu u kojoj treba da u prvoj fazi bude zaposleno 300 radnika, a u drugoj 1.000.

Izvodač radova je grupa koju zastupa lokalna "Putotehna", izabrana u opštinskom postupku javne nabavke.

Evropska unija preko programa EU PRO podržava sa više od 4,5 miliona evra devet lokalnih samouprava, uključujući i Paraćin, koje unapređuju poslovnu infrastrukturu.

Ukupne aktivnosti EU PRO-a, programa koji doprinosi ravnomernijem društveno-ekonomskom razvoju Srbije, EU podržava sa 25 milina evra. Program ima za cilj da doprinese povećanju konkurentnosti mikro i malih preduzeća, poboljšanju poslovnog okruženja i unapređenju socijalne kohezije u 99 jedinica lokalne samouprave, u dva regiona - Šumadiji i zapadnoj Srbiji i južnoj i istočnoj Srbiji.

Aktivnosti na terenu sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

12 h

Podeli: