Ukida se roming između Srbije i Rusije

Federalna antimonopolska služba i srpska agencija RATEL dogovorili su se da počnu zajednički rad na ukidanju rominga među državama, piše Sputnjik.

Srbija

Izvor: Sputnik

Ponedeljak, 22.04.2019.

14:17

Ukida se roming između Srbije i Rusije
Foto: Thinkstock

To je saopštio ruski resor na kraju posete zamenika šefa ruskog regulatora Anatolija Golomolzina Srbiji.

Cilj sastanka je bilo dalje unapređenje bilateralne saradnje dva regulatorna tela, koja se zasniva na ranije zaključenom Memorandumu o razumevanju, prenosi Sputnjik.

"Strane su se dogovorile da razmenjuju materijale i informacije o PND-u (Pravila nediskriminativnog pristupa) za telekomunikacione i poštanske usluge, razvoju univerzalnih telekomunikacionih usluga, kao i da počnu zajednički rad na ukidanju rominga između Rusije i Srbije“, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

7 d

Podeli: