Srbija

Ponedeljak, 01.04.2019.

08:28

"Naš dolazak u Srbiju dobra poruka, to će gledati i Folksvagen"

Naš dolazak šalje dobru poruku svim investitorima, to utiče i na Folksvagem, i oni će to gledati, kaže predsednik kompanije "Šandong Linglong tajer" Vang Feng.

Izvor: Tanjug

(Foto: Thinkstock)

Ta farbika je polaganjem kamena temeljca počela izgradnju fabrike u Zrenjaninu.

"Njihovo odeljenje nabavke prati gde su im snabdevači. I njima je važno da su im dobavljači blizu. Srbija ima dobro poslovno okruženje. Oni sami donose odluke, ali ćemo podeliti svoja pozitivna iskustva koja smo stekli u Srbiji", rekao je Vang za današnje Večernje novosti.

On čekuje da će početak proizvodnje u fabrici u Zrenjaninu biti moguć već krajem naredne godine, mada su početak zacrtali za 2021.

"Kapacitete fabrike biće 13 miliona guma godišnje. To ćemo dostići 2025", precizirao je Vang, navodeći da proizvode iz Zrenjanina planiraju da plasiraju u severnu Afriku, Evropu i Severnu Ameriku.

On je rekao da se već pripremaju za zapošljavanje.

"Podržavaćemo zaposlene i omogućićemo im odlične uslove za rad. To podrazumeva obuku zaposlenih, potrebnu opremu i adekvatnu zaradu", rekao je Vang.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uvode novu novčanicu: Inflacija uzima danak

Zbog dramatičnog skoka inflacije u Argentini poslednjih meseci vlada u Buenos Ajresu povećala je veličinu svoje najveće novčanice u opticaju sa 5.000 na 10.000 pezosa, koja vredi oko 10 dolara.

14:39

9.5.2024.

18 h

Podeli: