Ministarstvo: Da se popišu sva vozila sa današnjeg protesta

Udruženje građana Kar go (Car Go) održalo protest ispred Vlade Srbije. Ministarstvo: Ne postoji nikakav privatni sukob ministarke Mihajlović i udruženja Kar go,

Izvor: Tanjug
Podeli
Sa protesta (Filip Krainčić/tanjug)
Sa protesta (Filip Krainčić/tanjug)

Kar go je na protestu ministarku građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranu Mihajlović optužilo da podržava monopoliste, tržište bez konkurencije, sivu ekonomiju i "one koj kradu od građana i koče napredak".

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Vlada Srbije ne mogu da pregovoraju ni sa kim i da se dogovoraju o tome da li će da se poštuje zakon ili ne, poručeno je iz Ministarstva u odgovoru na današnji protest Udruženja građana Kar go, na kojem je zatražena ostavka ministarke Zorane Mihajlović.

U saopštenju Ministarstva navodi se da ne postoji nikakav privatni sukob ministarke Mihajlović i udruženja Kar go, niti Mihajlovićeva dozvoljava, odnosno ne dozvoljava bilo kome da radi i zarađuje.

"Pitanje je samo da li ćemo da poštujemo važeće zakone koje je usvojila Skupština Srbije ili nećemo, da li ćemo da se borimo protiv sive ekonomije ili nećemo", navedeno je.

Navodi se da se ne može razgovarati o tome da li će se i u kojoj meri primenjivati zakon i dodaje da se u suprotnom može očekivati i da šverceri automobila, lažni doktori, prevaranti, trgovci narkoticima i svi ostali koji se bave nelegalnim poslom zatraže od države da prestane da im ugrožava njihovo "pravo na rad".

"Organizatori protesta Kar go i ne kriju prilično jeftin pokušaj politizacije ovog okupljanja, pre svega pozivanjem Aleksandra Vučića da smeni Zoranu Mihajlović", navodi se u saopštenju.

Kako kažu u Ministarstvu, time pokazuju i da im cilj nije samo ukidanje važećeg Zakona o prevozu putnika, već da postoje i drugi, politički zahtevi.

Ministarstvo će od nadležnih organa zatražiiti da se na osnovu snimaka popišu sva vozila koja su učestvovala u današnjem protestu, uz obrazloženje da bi nadležne saobraćajne inspekcije i komunalna policija u narednom periodu proverili da li eventualno učestvuju u kršenju Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju.

strana 1 od 258 idi na stranu