Vučić: Promašio sam za godinu dana, ali biće plate 500 €

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je da će plate u Srbiji sigurno ići na 500 evra mesečno.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 21.02.2019.

09:56

Vučić: Promašio sam za godinu dana, ali biće plate 500 €
(Foto: Thinkstock)

"Promašio sam za godinu dana, ali će prosečna plata biti sigurno 500 evra, ljudi će biti zadovoljniji“, rekao je on gostujući u Jutarnjem programu TV Prve.

Podsetio je da je trenutna plata 465 evra.

Prema njegovim rečima, medicinske sestre imaju za 20 odsto veću platu nego ranije, a sa novim povećanem to će preći 35 odsto.

"Prirodno je da uvek želimo više i bolje. Nikada nismo zadovoljni, ali to je ono što pokreće civilizaciju, ali uvek pred kraj nekog političkog mandata moramo da vidimo da li je nešto bolje. Nema mnogo gladnih, ali tri milijarde nas u svetu ima probem sa gojaznošču. Niko u Srbiji nikad neće da kaže da imamo problem sa gojaznošču a ne sa gladnima“, rekao je on.

Istakao je da je cilj da se vidi stabilan napredak, da se ne ošteti kasa...

"Srbija nije prezadužena zemlja, nema nikakvu opasnost u tom smilsu, manja je stopa nezaposlenosti.“

Osvrnuo se i na problem sa nedostatkom radnika u nekim sektorima:

"Imamo sve više radnika sa strane, ne možemo da se bijemo sa Nemcima, koji im daju 2.000 platu. Odliv mozgova jeste za nas ozbiljan problem. Sada moramo da zaposlimo mnogo medicinskih sesttara, ali i ovima koje rade da vidimo da li možemo da povećamo plate da ne bi odlazile“, rekao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: