Država daje subvencije za turizam - evo uslova

Beograd -- Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije raspisalo je konkurs za dodelu subvencija za izgradnju turističke infrastrukture.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

U ovoj godini za ove subvencije iz budžeta Srbije je izdvojeno 750 miliona dinara.

Novac se može koristiti za izradu planske i projektne dokumentacije, uređenje građevinskog zemljišta, izgradnju i unpaređenje komunalne infrastrukture, izgradnju pristupnih saobraćajnica, uređenje javnih prostora, postavljanje turističke signalizacije, izgradnju i opremanje centara za posetioce, turističkih infocentara, javnih toaleta na turističkim lokacijama, objavljeno je na sajtu Ministarstva.

Pravo na korišćenje bespovratnih sredstava imaju destinacijske menadžment organizacije, privredna društva, odnosno druge organizacije i institucije čiji je osnivač Vlada ili jedinica lokalne samouprave, a koje nisu indirektni korisnici budžeta, pravna lica u kojima je Srbija većinski vlasnik, kao i turističke organizacije i kompanije koje se bave turizmom, a čiji su osnivači lokalne samouprave.

Zahtevi za korišćenje bespovratnih sredstava za projekte izgradnje turističke infrastrukture mogu se podneti do 1. oktobra ove godine.

Ministarstvo je ove godine budžetom planiralo i izdvajanje od 125 miliona dinara subvencija za projekte u promociji turizma, od čega je za udruženja namenjeno 60 miliona dinara.

strana 1 od 281 idi na stranu