Mali: Istorijska poseta Putina; biće pravi bum

Ministar finansija Siniša Mali rekao je da je predstojeća poseta ruskog predsednika Vladimira Putina istorijska.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 16.01.2019.

09:23

Mali: Istorijska poseta Putina; biće pravi bum
Foto: Tanjug/Sava Radovanoviæ

Kako je rekao, s obzirom na to da se predsednik Aleksandar Vučić sa njim sastaje 14. put dovoljno govori o poverenju koje postoji.

Mali je rekao, gostujući u Dnevniku RTS, da spoljna trgovina između Rusije i Srbije raste iz godine u godinu.

"Rusija je četvrti izvozni partner Srbije, takođe, i uvozni partner broj četiri", rekao je ministar finansija.

Mali je najavio da će tokom Putinove posete biti potpisano više od 20 sporazuma, a jedan od tih sporazuma odnosi se na dalji nastavak modernizacije Železnica, kao i izgradnja dispečerskog centra. Kako je rekao, biće potpisan i sporazum o skladištenju gasa u Banatskom dvoru, što za građane Srbije znači bezbedno snabdevanje gasom.

"Biće organizovan i digitalni dijalog. Osim energetske i infrastrukturne saradnje, Srbija nema razloga da ne produbi i saradnju u IT sektoru. U polju inovacija napraviće pravi bum", rekao je Mali.

Kada je reč o pronalaženju strateškog partnera za "Petrohemiju", Mali je rekao da se trude da pronađu partnera. Prema njegovim rečima, postoji zainteresovanost ruskih firmi, ali ima zainteresovanih i iz drugih država, pa će se videti šta će pokazati tender.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

6 h

Podeli: