U Zemunu zaklonili sunce, potkopali temelje FOTO

U zemunskoj Kordunaškoj ulici 4 izgrađeni objekat, sa četiri sprata bez potrebnih papira, smeta okolnim stanarima.

Srbija

Izvor: B92, Veèernje novosti

Četvrtak, 10.01.2019.

17:55

U Zemunu zaklonili sunce, potkopali temelje FOTO
Foto: Èitalac B92.net

Zgrada u Kordunaškoj broj 4 u Zemunu nastavlja da ometa život komšijama u neposrednoj okolini. Stanovnici ove ulice godinama negoduju zbog objekta na četiri sprata, ogromne širine, koji je počeo da se gradi još u februaru 2016. godine.

Ekipi Večernjih novosti juče je komšinica G. Š. ogorčeno ispričala da, uprkos svim naporima koje su ona i njene komšije uložili da spreče dalju gradnju nelegalnog objekta ili izdejstvuju njegovo rušenje, još ništa nije preduzeto. Naglašava da su se više puta obraćali nadležnim službama, a da im one nisu dale nikakve konkretne odgovore. Opština Zemun je, kako komšije tvrde, podnela krivičnu prijavu protiv investitora prošle godine u februaru, a rešavanje je, po nezvaničnim informacijama, već pokrenuto. Međutim, dovoljan je pogled da i prolaznik shvati da je zgrada gotovo završena, fasada je završena sa prednje strane, postavljeni su prozori, a zgrada ima struju i vodu, tako da "pokretanje postupka" zvuči prilično naivno.

Od početka zidanja zgrade koja je, kako kašu komšije, imala dozvolu za sprat i potkrovlje, pa i tablu sa informacijama (koje sada nema) žiteljima okolnih kuća najviše je smetalo što im pucaju temelji zbog novogradnje u neposrednoj blizini.

Prema rečima komšija, glavni investitor ove zgrade je, zajedno sa bivšim vlasnicima zemljišta, dobio dozvolu za izgradnju sprata i potkrovlja, međutim, objekat je odavno prešao visinu, odnosno spratnost za koju je imao dozvolu.

Stanovnici Kordunaške se plaše da bi svakog trenutka zgrada mogla da se uruši, zbog dubine temelja od šest metara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: